[Žinios trumpai] Vokietija ginkluojasi – iš Izraelio pirks bauginančias hipergarsines „Arrow 3“ raketas: kas tai per ginklas? (Video)  ()

Vokietija sutiko pirkti iš Izraelio pažangią priešraketinės gynybos sistemą, siekdama sustiprinti gynybą nuo Rusijos karinių grėsmių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Rusijos invazijos į Ukrainą, Vokietija padidino išlaidas gynybai iki 2 procentų savo BVP ir įsteigė specialų 100 milijardų eurų fondą karinėms pajėgoms atnaujinti. Dabar, kaip rašo „Jerusalem Post“, Olafo Scholzo vyriausybė sutiko iš Izraelio nupirkti galingą priešraketinės gynybos sistemą „Arrow 3“.

„Arrow 3“ arba „Hetz 3“ yra egzoatmosferinė hipergarsinė antibalistinė raketa, bendrai sukurta ir gaminama Izraelio ir JAV ir gaminama nuo 2017 metų.  

Sistema užtikrina balistinių raketų, įskaitant tarpžemynines balistines raketas, turinčias branduolines, chemines, biologines ar įprastas kovines galvutes, perėmimą iš išorės (jų trajektorijos skrydžio į kosmosą metu).

 

Turėdama galimybę nukreipti variklį, žudančioji raketa gali dramatiškai pakeisti kryptį. Pranešama, kad raketos skrydžio nuotolis gali siekti iki 2400 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()