[Žinios trumpai] Įtampa Ukrainos pasienyje – teigiama, kad buvo apšaudyti Rusijos pasieniečiai, evakuotos mokyklos: į tai atsakė ir Ukraina  ()

Rusijos regiono pareigūnas trečiadienį pranešė, kad pasieniečiai Kursko srityje, besiribojančiame su Ukraina, buvo apšaudyti, o netoliese esančio Belgorodo mokyklos buvo evakuotos po grasinimo bomba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vakar... jie bandė apšaudyti minosvaidžiais mūsų pasieniečių poziciją Sudžansko rajone. Rusijos pasieniečiai atsakė ugnimi. Mūsų pusėje aukų ar žalos nebuvo“, – sakė Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas.

„Reuters“ negalėjo iš karto patvirtinti pranešimo.

Starovoitas sakė, kad pareigūnai palaikė ryšius su Gynybos ministerija ir paragino piliečius išlikti ramiems. Atskiruose komentaruose jis teigė, kad minosvaidžiai, paleisti į Sudžos sienos perėjimą, nepasiekė Rusijos teritorijos.

Rusijos Belgorodo miesto, esančio už maždaug 35 km nuo sienos su Ukraina, meras sakė, kad mokyklos buvo evakuotos po grasinimų jas susprogdinti.

Ukrainos kariuomenė trečiadienį pranešė neturinti informacijos apie incidentą, per kurį vienas Rusijos regiono pareigūnas sakė, kad antradienį su Ukraina besiribojančio Kursko srities pasieniečiai buvo apšaudyti.

 

„Mes neturime tokios informacijos“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo atstovas spaudai, atsakydamas į „Reuters“ klausimą apie Rusijos regiono pareigūno komentarus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: