[Žinios trumpai] Šiurpinantis fanatizmas! „Pjausiu jums galvas“: 20-metis okupantas budelis iš Bučos vėl grasina ukrainiečiams  (3)

Ukrainiečiai aptiko vieną Bučoje buvusį rusų karį ir susirado jį socialiniame tinkle „VKontakte“. Savo žiaurumo jis ne tik neneigia - jis žada grįžti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

20 metų Michailas Tkačas gyvena Vladivostoke, tolimuosiuose Azijos rytuose, daugiau nei 9 tūkstančiai kilometrų nuo Ukrainos. Kadaise jis svajojo tapti gelbėtoju, bet buvo pakviestas tarnauti į kariuomenę ir ten liko. Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, jis kartu su daugybe kitų karių iš tolimosios Azijos buvo pasiųstas į veiksmų sūkurį, kur, kaip pripažino pats, žudė civilius.

Sunku pasakyti, kaip ukrainiečiai atsekė, kad Tkačas priklauso 155-ajai brigadai, kuri kurį laiką buvo užėmusi Bučą ir galimai prisidėjo prie čia įvykusių civilių žudynių. Tkačas yra labai jaunas ir kvailas, todėl šią informaciją galėjo paskleisti ir pats. Kai socialiniame tinkle jis susilaukė ukrainiečių kaltinimų ir užgauliojimų, gintis ir neigti įtarimų jis nė neketino. Apie tai savo „Facebook“ pranešė žurnalistas Dmitrijus Repliančukas.

„Tu supranti, kad aš esu tavo žemėje ir mes jus žudome, ir tik jūs esate dvokiantys lavonai“, vienam komentatoriui atsakė Tkačas.

 

„Aš jau vėl keliauju pas jus ir greitai jums pjaustysiu galvas“, teigė Tkačas, kai buvo apkaltintas žudynėmis Bučoje.

Rusijos kariai iš Bučos ir viso Kyjivo regiono pasitraukė iš Ukrainos. Tačiau perspėjama, kad jų daliniai tikrai grįš. Šįkart, greičiausiai, jie kausis Ukrainos rytuose, kur dabar yra didelio konflikto nuotaikos, nes nutrūkus veiksmams aplink Kyjivą Rusija galės susikoncentruoti į Donbaso užėmimą ir, greičiausiai, sausumos tilto iki Krymo sukūrimą.

(17)
(5)
(12)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: