[Žinios trumpai] Tragiškas DLR ir LLR šauktinių aprūpinimas: naudoja senutėlius šautuvus ir geria kūdros vandenį „su negyvomis varlėmis“  (1)

Rusijos remiami Donecko ir Luhankso „liaudies respublikų“ šauktiniai Ukrainos Donbaso regione taip prastai aprūpinti, kad naudoja dešimtmečių senumo šautuvus ir yra priversti gerti neapdorotą kūdros vandenį, pranešė „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“ kalbėjosi su šešiais žmonėmis Donbase – Donbaso vadovybei artimu asmeniu, padedančiu aprūpinti pajėgas, studentu, trimis šauktinių žmonomis ir kitu šauktinio pažįstamu, kad susidarytų vaizdą apie pajėgas, kovojančias separatistų pusėje.

Sudentas „Reuters“ sakė, kad jam teko gerti vandenį iš tvenkinio, nes nebuvo tiekiamas vanduo:

„Gėrėme vandenį, kuriame buvo negyvų varlių“, – sakė jis. Kiti du šaltiniai „Reuters“ sakė, kad šauktiniai turėjo gerti neapdorotą vandenį.

Trys žmonės, naujienų agentūrai „Reuters paliudijo matę, kaip šauktiniai naudoja pasenusius ginklus: kai kuriems šauktiniams buvo duoti „Mosin“ šautuvai, kurie buvo sukurti XIX amžiaus pabaigoje ir prieš kelis dešimtmečius buvo nutraukta jų eksploatacija.

Šauktinis studentas sakė matęs du žmones su „Mosin“ šautuvais ir naujienų agentūrai „Reuters“ sakė: „Atrodo, kad mes kovotume Antrojo pasaulinio karo laikų muškietomis“.

Kai kurie šauktiniai taip pat pasirodė prastai išmokyti kautis, o vienas šauktinis studentas „Reuters“ sakė: „Aš net nežinau, kaip šaudyti iš automatinio ginklo“.

 

„Šiuo metu tiekimas kariams yra katastrofišas“, – „Reuters“ sakė šaltinis, artimas Donbaso vadovybei.

„Reuters“ nurodė, kad Kremliaus ir Donbaso valdžia neatsakė į jos klausimus dėl šauktinių aprūpinimo.

Ginkluotosios pajėgos Donbase yra atskirtos nuo Rusijos kariuomenės, bet kovoja kartu su ja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai (1)