JAV generolas apie invaziją į Ukrainą: tai didžiausia grėsmė taikai ir saugumui, kokią esu matęs - karas bus „labai ilgas“  (7)

Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley antradienį JAV Kongrese pareiškė manantis, kad Rusijos ir Ukrainos karas bus „labai ilgas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

M.Milley Atstovų Rūmų ginkluotųjų pajėgų komitetui sakė, kad kovos Ukrainoje greičiausiai tęsis „ne vienerius metus“.

„Tiksliai pasakyti sunkoka, nes praėjo dar nedaug laiko, nors karas ir tęsiasi jau daugiau nei mėnesį. Ukrainos žemėje kariniai veiksmai dar nesibaigs ir manau, kad konfliktas tęsis ilgai. Turbūt ne vienerius metus, – sakė M.Milley. – Nesu tikras, ar galėtų tęstis dešimtmetį, bet bent jau kelerius metus – tikrai“, – pridūrė jis.

„Tai labai ilgas konfliktas, kurį inicijavo Rusija, ir manau, kad NATO, Jungtinės Valstijos, Ukraina ir visi sąjungininkai bei partneriai, kurie remia Ukrainą, dar kurį laiką jame dalyvaus“, – teigė ekspertas.

Kongresui jis taip pat sakė, kad įsiveržimas į Ukrainą buvo „ilgalaikis Rusijos prezidento Vladimiro Putino tikslas“.

M.Milley pažymėjo, kad norint atgrasyti V.Putiną nuo jo tikslo, reikėtų įtraukti ir JAV karines pajėgas, o tuomet kiltų ginkluoto konflikto su Rusija pavojus – tokio žingsnio jis sakė „nerekomenduojantis“.

Ekspertas pasakojo, kad „didelio tarptautinio konflikto tikimybė didėja, o ne mažėja“, o invaziją į Ukrainą pavadino „didžiausia grėsme taikai ir saugumui Europoje ir galbūt pasaulyje“, kokią tik yra matęs per kelerius savo tarnybos kariuomenėje dešimtmečius.

M.Milley pridūrė, kad ilgainiui JAV greičiausiai didins savo karių skaičių regione.

 

„Tai gera atgrasymo priemonė, – teigė jis. – Mano patarimas – kurti nuolatines bazes, bet ne nuolat dislokuoti – kad nuolatinio dislokavimo efektas būtų pasiektas rotacinėmis pajėgomis, cikliškai pereinant per nuolatines bazes“.

Jis pažymėjo, kad tokiu būdu išlaidos, susijusios su šeimų perkėlimu ir apgyvendinimu užsienyje, nuolatinėse karinėse bazėse Europoje, būtų mažesnės.

Šeštadienį JAV gynybos departamentas paskelbė, kad Ukrainai papildomai skirs 300 mln. dolerių ginkluotei ir medicininei pagalbai bei padės perduoti Ukrainai sovietų gamybos tankus, kad būtų sustiprinta šalies gynyba.

Parengta pagal „Insider“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: