[Žinios trumpai] CŽA perspėja: Putinas Ukrainoje gali panaudoti branduolinį ginklą - jo „apetitas rizikuoti auga“  ()

Rusija gali griebtis taktinių branduolinių ginklų Ukrainoje dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino nesėkmių mūšio lauke.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-16 [Žinios trumpai] CŽA perspėja: Putinas Ukrainoje gali panaudoti branduolinį ginklą - jo „apetitas rizikuoti auga“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ketvirtadienį pareiškė CŽA direktorius Billas Burnsas, sakydamas kalbą Džordžijos technologijos institute.

„Atsižvelgiant į galimą prezidento Putino ir Rusijos vadovybės neviltį, į karines nesėkmes, su kuriomis jie iki šiol susidūrė, nė vienas iš mūsų negali lengvabūdiškai žiūrėti į grėsmę, kurią kelia galimas taktinių branduolinių ginklų ar mažos galios branduolinių ginklų panaudojimas“, – sakė jis.

„Nors girdėjome kai kuriuos retorinius Kremliaus pareiškimus apie perėjimą prie aukštesnės branduolinės kovinės parengties, kol kas nematėme daug praktinių įrodymų apie tokius pasiruošimus, kurie padidintų šį susirūpinimą, tačiau mes tai labai atidžiai stebime“, –  sakė B. Burnsas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tačiau toje pačioje kalboje B. Burnsas perspėjo, kad Putinas darosi vis labiau izoliuotas ir jo „apetitas rizikuoti auga, stiprėjant jo galiai Rusijoje“.

„Jo patarėjų ratas susiaurėjo, o šiame nedideliame rate niekas neabejoja ​​jo sprendimais ar užsispyrusiu, beveik mistišku įsitikinimu, kad jo likimas yra atkurti ankstesnę Rusijos įtakos sferą“, – sakė B. Burnsas.

Baltieji rūmai subūrė ekspertų grupę, kuri įvertins Rusijos keliamą branduolinę grėsmę ir parengs priemones tuo atveju, jei V. Putinas panaudotų savo galingą ginklą prieš Ukrainą.

 

Branduolinės grėsmės iš Rusijos sustiprėjo po didelių rusų nesėkmių vykdant karo veiksmus prieš Ukrainą.

Kovo 22 dieną Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas priminė amerikiečių žurnalistams šalies nacionalinio saugumo koncepciją, leidžiančią panaudoti branduolinį ginklą, jei kiltų grėsmė valstybei.

Po dviejų dienų Rusijos diplomatas JT jau viešai pareiškė, kad Rusija yra pasirengusi panaudoti masinio naikinimo ginklus, jei tai „išprovokuotų NATO“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()