[Žinios trumpai] Ekspertas paaiškino, kas turėtų nutikti Rusijos kariuomenei, kad būtų baigtas karas Ukrainoje ir kaip Rusija gali panaudoti branduolinį ginklą  ()

Tik tuomet galima būti tikriems, kad po 3-4 metų okupantų pajėgos pakartotinai negrįš į karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad karas baigtųsi, Rusijos kariuomenė turi sugriūti kaip naciai – reikalingas visiškas jos sunaikinimas.

Apie tai kalbėjo Ukrainos ateities instituto teisėsaugos institucijų reformavimo ekspertas Ivanas Stupakas.

„Rusijos kariuomenė turėtų subyrėti panašiai kaip nacių, nes jei prieš tai bus pasirašytos kažkokios taikos sutartys su Rusija, tada atsiras revanšo noras ir karas gali pasikartoti po 3-4 metų“, – sakė Stupakas.

Ekspertas pažymėjo, kad, žinoma, „reikia palaukti masinio puolimo iš rytų ir pietų, bet po to, kai pamatėme, kaip rusai bombarduoja gilų Ukrainos užnugarį su civiliais gyventojais, negalime atmesti galimybės, kad Putinas panaudojo branduolinį ginklą kaip paskutinį argumentą“.

Žinoma, branduolinius objektus, kuriuose saugomi branduoliniai ginklai, iš palydovų 24 x 7 režimu stebi mūsų užsienio partneriai, o jei ten koks nors judėjimas bus, europiečiai apie tai mus informuos ir galbūt tai duos galimybę kažkaip pasiruošti.

Stupakas taip pat pabrėžė, kad dabar grėsmę kelia ne tik didžiausios atominės raketos, bet ir taktiniai branduoliniai ginklai, kurie gali būti atgabenti, pavyzdžiui, automobiliu ar su kokiu nors kroviniu ir „išskirtinai naudojami sunaikinti kokią nors vietovę, kuri priešinasi ar kokiam nors svarbiam objektui“.

 

Ekspertas taip pat teigė, kad taktiniai branduoliniai ginklai gali būti naudojami morališkai spaudžiant ukrainiečius ir Ukrainos kariuomenę nesipriešinti, taip pat su grėsme, kad rusai gali sunaikinti Ukrainos miestus galingesniais ginklais. Todėl negalime atmesti tokių ginklų naudojimo, pavyzdžiui, labiausiai pažeidžiamame Mariupolyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(4)
(-2)

Komentarai ()