[Žinios trumpai] Buvęs Didžiosios Britanijos ambasadorius Rusijoje: karas Ukrainoje įžengė į lemiamą fazę su dviem vystymosi scenarijais  ()

Komentaruose „Sky News“ portalui buvęs Didžiosios Britanijos ambasadorius Rusijos Federacijoje Tony Brentonas sakė, jog karas Ukrainoje įžengė į lemiamą fazę su dviem vystymosi scenarijais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Regionuose, kuriuose yra fronto linijos, galimi besitęsiantys sekinantys mūšiai.

O jei Rusijos Federacijai pasiseks Donbase, ji turės didžiulį pranašumą būsimose derybose arba „galės vėl pulti Kyjivą“.

Visgi, T. Brentonas mano, kad Rusijos puolimas Rytų Ukrainoje išsikvėps, o po to prasidės „ilgas sekinantis karas“.

Tony Brentonas taip apibūdino Putiną iš savo ankstesnės patirties su Rusijos prezidentu: „Prisimenu jį kaip labai gabų, susikaupusį, ne itin malonų Rusijos vadovą – jis yra vedamas noro vėl padaryti Rusiją didingą. Žmogų, kuris rizikuodavo, bet labai kruopščiai [viską] apskaičiuodavo prieš pradėdamas. Akivaizdu, kad Putinas, su kuriuo dabar susiduriame, labai skiriasi nuo ankstesniojo. Jis prisiėmė didžiulę riziką šiuo savo karu.“

 

Atskirai T. Brentonas paminėjo V. Putino grasinimus panaudoti branduolinį ginklą. Anot buvusio ambasadoriaus, tokios galimybės visiškai atmesti negalima.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: