[Žinios trumpai] Degančio kreiserio „Maskva“ nuotraukos rodo, kad rusai vėl melavo: pagaliau aiškėja, kas iš tikro nutiko laivui ir kodėl jis paskendo  ()

Kreiserio „Maskva“ nuotrauka prieš nuskendimą patvirtina didelį „Neptūno“ raketų efektyvumą. Akivaizdu, kad įgula kovojo dėl išlikimo, tačiau negalėjo įveikti sprogimų pasekmių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-20 [Žinios trumpai] Degančio kreiserio „Maskva“ nuotraukos rodo, kad rusai vėl melavo: pagaliau aiškėja, kas iš tikro nutiko laivui ir kodėl jis paskendo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo „Facebook“ puslapyje parašė Censor.NET vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

„Raketinio kreiserio „Maskva“ nuotrauka prieš nuskendimą. Pirmoji objektyvi informacija apie vieno didžiausių Rusijos karo laivų sunaikinimo aplinkybes. Pirma, akivaizdu, kad kreiseris nuskendo iki balandžio 14 d. ryto ir aiškiai matosi, kad audros nebuvo tą kartą jūroje. Aiškiai matosi žalos pobūdis. Matyti, jog į centrinę kreiserio dalį pataikė dvi arba viena raketa. Smūgis sunaikino priešlėktuvinių raketų sistemą S-300F, kurios amuniciją sudaro 68 raketos, vadavietę, dalį ginklų sistemų. Neaišku, kokios būklės torpediniai įtaisai – galbūt ir ten buvo sprogimas“, – sakė jis.

„Akivaizdu, kad korpusas pramuštas žemiau vandens linijos, todėl laivas ėmė skęsti. Ekipažas kovojo dėl išlikimo, bet kreiserio išgelbėti nepavyko. Akivaizdu, kad būtent šis pažeidimas ir skendimas lėmė kreiserio sunaikinimą. Kodėl kreiseris nuskendo, kai  jūra buvo tokia rami? Galime daryti tokias išvadas: po smūgio sprogo dalis raketos ginkluotės, dėl to kilo didžiulis gaisras, o dėl gaisro buvo pažeistas vidaus patalpų sandarumas, sugedo elektros tiekimo įranga, leidžianti kovoti dėl išlikimo. Kreiserio energetinės sistemos buvo visiškai sugadintos, o tokiomis aplinkybėmis laivo išgelbėti nebuvo jokių galimybių“, – pridūrė žurnalistas.

 

„Nuotrauka patvirtina didelį „Neptūno“ raketų efektyvumą. Akivaizdu, kad įgula kovojo dėl išlikimo, tačiau negalėjo įveikti sprogimų pasekmių. Jūra leido išgelbėti kreiserį, tačiau „Neptūnas“ sunaikino „Maskvą“ iš vidaus ir nepaliko šansų išsigelbėti. Dėl amunicijos sprogimų įgulos nuostoliai turi būti labai dideli, nors akivaizdu, kad dalis rusų jūreivių sugebėjo pabėgti į turkų laivą. Akivaizdu, kad žuvo šimtai rusų, kadangi būtent centrinėje dalyje, sunaikintoje nuo sprogimų, buvo didžiausia 510 jūreivių įgulos kovinių postų koncentracija. Balandžio 14 d. – „Maskvos“ sunaikinimo ir Ukrainos karinio jūrų laivyno diena“, – apibendrino Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(83)
(3)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: