[Žinios trumpai] Ekspertas paaiškino, kodėl Ukrainai nuolat trūksta amunicijos: yra dvi pagrindinės priežastys ir rusai vis labiau imasi šio klausimo  ()

Karo analitikas ir žvalgybos konsultacijų bendrovės „Sibylline“ vykdomasis direktorius Justinas Crumpas mano, kad artimiausiu metu Rusijos Federacija ir toliau bombarduos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tiekimo linijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis kalbėjo BBC laidoje „Today“.

Anot jo, iš dalies tokia buvo Rusijos strategija nuo pat karo pradžios. „Galbūt jie nepakankamai nusitaikė į infrastruktūrą ir karinius įrenginius – dabar jie vejasi ir didina tempą“, – sakė jis.

Pasak jo, didžiausias dėmesys sutelktas į tiekimą Donbasui, kur jie planuoja pagrindinę smogiamąją operaciją.

Jie taikosi į geležinkelio mazgus, karinius tiekimus, kur gali, kuro tiekimą, įtariamas informacines operatorių bazes, taip pat į infrastruktūrą Mariupolyje.

Kalbėdamas apie Ukrainos amunicijos trūkumą, jis sako, kad įtakos turi keli veiksniai: amunicijos panaudojimo greitis šiuolaikinėse kovose yra „itin didelis“, įskaitant šaulių ginklų ir ypač artilerijos amuniciją; yra ir kita didelė problema – skirtingi artilerijos ir šaulių ginklų kalibrai; o kadangi tiekimas atkeliauja iš Vakarų šalių, kartu su modernesniais ginklais, tai apsunkina sistemingą ir pastovų amunicijos tiekimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(38)
(4)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: