[Žinios trumpai] Zelenskis pasakė, kas trukdo Ukrainai greičiau užbaigti karą su Rusija  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad žino, kas galėtų padėti išsaugoti tūkstančius gyvybių. Tiesą sakant, jis mano, kad Ukraina jau galėjo laimėti kare prieš Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskis teigia, kad jei Ukraina iš karto gautų partnerių pažadėtus ginklus, kurių laukiama per kelias ateinančias savaites, pavyktų išgelbėti tūkstančius gyvybių. Vėlavimas atsiųsti ginkluotę tik suteikia galimybę okupantams nužudyti daugiau ukrainiečių.

Tiesą sakant, Zelenskis mano, kad karas jau būtų užbaigtas, jei Ukraina turėtų reikalingus ginklus, kuriuos turi jų partneriai ir kurių pajėgumai prilygsta Rusijos ginkluotei. Jis mano, kad nėra teisinga, jog Ukraina dar turi prašyti to, ką jos partneriai sandėliuoja metų metus. „Jei jie turi ginkluotę, kurios Ukrainai reikia dabar, jei jie turi mums reikalingą amuniciją, jų moralinė pareiga, pirmiausia, yra padėti ginti laisvę ir išsaugoti tūkstančių ukrainiečių gyvybes“, teigė Ukrainos prezidentas.

Be to, Zelenskis pagyrė ir Ukrainos kariuomenę bei žmones.

„Dabar beveik visa mūšiui paruošta okupantų kariuomenės dalis yra susitelkusi mūsų teritorijoje ir Rusijos Federacijos pasienio regionuose. Jie atsivežė beveik visus ir viską, kas tik tinka kovai prieš mus, prieš Ukrainą. Taigi, šioje konfrontacijoje, šioje gynyboje prieš viso pasaulio akis kovojame su kariuomene, kuri buvo laikoma antra pasaulyje. Kaip tvirtai laikosi mūsų kariuomenė, kaip drąsiai mūsų žmonės ginasi, rodo tai, kad pasauliniuose reitinguose Ukrainos karinės pajėgos turėtų būti aukščiau už Rusiją ir ilgam laikui“, teigia Zelenskis.

(71)
(1)
(70)

Komentarai ()