[Žinios trumpai] JAV: to dar nėra buvę – ginklai į Ukrainą keliauja „beprecedenčiu greičiu“ ir „be pertraukų“  (5)

JAV administracija beveik ištisą parą dirba, kad ginklus į Ukrainą pristatytų „beprecedenčiu“ greičiu ir dideliais kiekiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai antradienį per telefoninę konferenciją pareiškė Pentagono pareigūnas, praneša Censor.NET, remdamasis „Ukrinform“.

„Tai, be abejo, yra didžiausia (gynybos pagalbos) pasiūla konfliktuojančiai šaliai partnerei. Iš eilės siuntų, kurias siunčiame tokiu greičiu, skaičius yra beprecedentis“, – sakė JAV Gynybos departamento atstovas.

Jis pažymėjo, kad nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Bideno administracija patvirtino 2,3 milijardo dolerių skyrimą ginklų ir įrangos tiekimui Ukrainai iš JAV rezervų.

Be to, 300 milijonų dolerių buvo skirta Ukrainos saugumo pagalbos iniciatyvai, kuri numato ginklų pirkimą tiesiai iš gamintojų.

Pasak pareigūno, leidimo siųsti įrangą iš JAV karinių atsargų į kitas šalis išdavimo procesas praeityje trukdavo savaites ir mėnesius.

 

„Tačiau per pastaruosius kelis mėnesius įsitikinome, kad visą šį procesą galima atlikti vos per 48–72 valandas, o tai yra precedento neturintis dalykas“, – sakė jis.

Be to, anot pareigūno, pirmadienį į Ukrainą buvo pristatytas dar vienas lėktuvas su amerikietiška ginkluote. Per artimiausias 24 valandas į Europą turėtų atvykti dar septyni tokie lėktuvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(1)
(107)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: