[Žinios trumpai] Lenkijai jau gana: atsisako naujų COVID-19 vakcinų pristatymo, nors tai pažeidžia milijardinės vertės sutartis ir sukels didelį teisinį konfliktą  ()

Lenkija atsisako priimti ir apmokėti naujus COVID-19 vakcinų pristatymus, antradienį TVN24 sakė sveikatos ministras ir pridūrė, kad šalyje yra 25 mln. nepanaudotų dozių, o užsakyta dar iki 70 mln. dozių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Praėjusios savaitės pabaigoje pasinaudojau force majeure išlyga ir informavau tiek Europos Komisiją, tiek pagrindinį vakcinų gamintoją („Pfizer“), kad atsisakome gauti šias vakcinas ir atsisakome mokėti“, – Adamas Niedzielskis pasakojo „Agerpres“.

„Ši situacija sukels teisinį konfliktą. Tiesą sakant, jis jau egzistuoja“, – sakė jis ir pridūrė, kad vakcinos sutartis buvo pasirašyta „tarp Komisijos ir gamintojų“, o jo šalis nėra tiesioginė sutarties šalis.   

„Esame labai nusivylę Europos Komisijos ir gamintojų požiūriu“, – sakė N. Niedzielskis ir pridūrė, kad jo šalis bergždžiai bandė paskirstyti tiekimą kelerius metus ir pabrėžė dideles vakcinų kainas.

„Su viena įmone sudaryta sutartis iki 2023 metų pabaigos siekia 6 milijardus zlotų (1,3 milijardo eurų), o šiemet jau virš 2 milijardų“, – sakė jis.

Briuselyje Europos Komisija paskelbė, kad jai buvo pranešta apie Varšuvos sprendimą.   

 

„Valstybės narės yra saistomos savo sutartinių įsipareigojimų, tačiau Komisija puikiai žino sunkią Lenkijos padėtį (dėl Ukrainos pabėgėlių) ir toliau skatins Lenkijos vyriausybės ir gamintojo diskusijas, kad būtų rastas pragmatiškas šios konkrečios šalies padėties sprendimas“, – sakė Europos Komisijos atstovas spaudai De Keersmaeckeris.    

Šiuo metu apie 51 % lenkų buvo paskiepyti pagal pilną programą, 59 % gavo vieną dozę, o skiepijimų rodiklis smarkiai sumažėjo, praneša Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: