[Žinios trumpai] Dar baisiau nei Bučoje: palydovas užfiksavo net 300 metrų rusų iškastą masinę civilių kapavietę (Foto)  ()

Palydovas užfiksavo masinę kapavietę Rusijos okupuotame Mangušo kaime, kuris yra mažiau nei už 20 kilometrų nuo Mariupolio. Tai daugiau nei 300 metrų ilgio tranšėja, teigia Laisvosios Europos radijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Schem“ (Laisvosios Europos radijas) žurnalistai gavo palydovines nuotraukas, kuriose matyti tikėtina masinio laidojimo vieta. Anksčiau Mariupolio miesto mero patarėjas Petro Andriuščenka sakė, kad šiame kaime Rusijos kariškiai surengė masines žuvusiųjų Mariupolio laidotuves.

Remiantis palydoviniais vaizdais, iškastas griovys čia atsirado kovo pabaigoje. Kovo 23-iosios nuotraukoje jo dar nematyti. Kitoje šios vietovės fotografijoje kovo 29 d. jau matyti kasamos daugiau nei 300 metrų ilgio tranšėjos ir naudota technika.

 

Naujausioje balandžio 9 d. palydovinėje nuotraukoje matome, jog tranšėja jau iš dalies iškasta ir praplatinta.

Mero patarėjas Petro Andriuščenka  „Schem“ žurnalistams sakė, kad žuvusiųjų kūnus iš Mariupolio gatvių Rusijos kariuomenė pirmiausia nuveža į įvairias miesto pramonines zonas, kur yra dideli šaldytuvai, o paskui supakuoja ir išveža į masinius kapus.

 

Mangušo kaime tranšėjos ilgis yra 300 metrų. Palyginimui – masiniame kape prie bažnyčios Bučoje – 14 metrų. Ten buvo rasti 70 žmonių kūnai.

Anot P. Andriuščenkos, šiuo metu žinoma tik viena masinių kapų vieta Manguše, tačiau jų gali būti ir daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()