Italijoje areštuota prabangi jachta, galimai priklausanti Putinui (Foto)  ()

Italijos valdžios institucijos penktadienį nusprendė areštuoti jachtą „Šeherezada“ dėl neaiškumo, kas galėtų būti jos savininkas, pasirodžius informacijai, kad ji priklauso Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, praneša „France-Presse“, kurį cituoja BBC Russia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos finansų policija pradėjo tyrimą dėl 700 mln. dolerių vertės jachtos. Tyrimo metu nustatyta, kad „oficialus jachtos savininkas palaiko reikšmingus ekonominius ir verslo ryšius su svarbiais Rusijos vyriausybės atstovais, taip pat su kitais subjektais, kuriems taikomos sankcijos po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Po to ekonomikos ir finansų ministras Daniele Franco pasirašė įsakymą konfiskuoti jachtą. Šis sprendimas atitinka po invazijos ES taikomas sankcijas, dėl kurių jau konfiskuotos kitos prabangios jachtos. Italijos policija teigė, kad daro viską, kad surastų savininką.

Pasak „SuperYachtFan“, 2020 m. Vokietijos gamykloje pastatytoje 140 m ilgio jachtoje yra dvi sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, baseinas ir kino teatras.

Nuo praėjusių metų rugsėjo mėn. laivas buvo prišvartuotas remontui laivų statykloje, esančioje Marina di Carrara miestelyje, Toskanos priemiestyje. Penktadienį jis ketino išplaukti, sakė „France-Presse“ fotografas (prieš paskelbiant Italijos vyriausybės pareiškimą).

 

Ne visada lengva nustatyti jachtos nuosavybę, kovo pabaigoje agentūrai sakė Italijos tyrimui artimas šaltinis. Penktadienį jis sakė, kad tyrime „nėra nieko naujo“.

 

Tikslus jachtos „Šecherezada“ savininkas nenustatytas, tačiau Jungtinių Valstijų pareigūnai laikraščiui „New York Times“ teigė, kad ji tariamai gali priklausyti V. Putinui. Politiko Aleksejaus Navalno šalininkai ją taip pat sieja su Rusijos prezidentu.

Pagal kitas versijas jachta gali priklausyti verslininkui Eduardui Chudainatovui, kuris anksčiau buvo vienas iš „Rosneft“ vadovų. Jam nebuvo taikomos ES sankcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()