Elonas Muskas skelbia keturias pagrindines sritis, į kurias bendrovė „bus itin sutelkusi dėmesį“  ()

Balandžio pabaigoje milijardierius „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas savo gyvenimo aprašymą papildė dar vienu titulu: „Twitter“ savininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo businessinsider.com, E.Muskas už „Twitter“ sumokės 54,20 JAV dolerio už akciją, t. y. tiek pat, kiek ir pirminiame pasiūlyme, iš viso 44 mlrd. dolerių. Kai sandoris bus sudarytas, „Twitter“ vėl taps privačia bendrove.

Taigi, ką tiksliai E.Muskas ketina daryti su „Twitter“?

Pirmiausia, jis, kaip pranešama, ketina perimti laikinojo generalinio direktoriaus pareigas, kai sandoris bus užbaigtas.

Penktadienio rytą E.Muskas išvardijo keturias pagrindines sritis, į kurias bendrovė „bus itin sutelkusi dėmesį“, jei įsigijimas įvyks: „griežta programinės įrangos inžinerija, dizainas, infosec [informacijos saugumas] ir serverių techninė įranga“, – vardijo jis.

Be to, panašu, kad jis planuoja atlikti tam tikrus vadybinius pokyčius.

„Esu tvirtai įsitikinęs, kad visi techninės srities vadovai turi būti techniškai puikūs“, – teigė jis tviteryje. „Vadovai programinės įrangos srityje turi kurti puikią programinę įrangą, kitaip tai tas pats, kas būti kavalerijos kapitonu, kuris nemoka joti žirgu!“ E. Muskas jau anksčiau išdėstė plačius savo planus dėl pokyčių „Twitter“.

„Laisvas žodis yra veikiančios demokratijos pagrindas, o „Twitter“ yra skaitmeninė miesto aikštė, kurioje diskutuojama žmonijos ateičiai svarbiais klausimais“, – sakė jis pranešime spaudai, kuriame skelbiama apie įsigijimą. „Taip pat noriu, kad „Twitter“ taptų geresnis nei bet kada anksčiau: patobulinsiu produktą naujomis funkcijomis, padarysiu algoritmus atviro kodo, kad padidėtų pasitikėjimas, nugalėsiu šlamšto botus ir patvirtinsiu visų žmonių autentiškumą.“

 

E. Muskas yra ilgametis „Twitter“ vartotojas, turintis daugiau kaip 80 mln. sekėjų.

Jis kritikavo tai, kaip „Twitter“ moderuoja savo vartotojus, įskaitant atvejį, kai buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas buvo užblokuotas visam laikui. E.Musko nuomone, tai – išpuolis prieš žodžio laisvę. Be kita ko, E. Muskas taip pat peikė „Twitter“ dėl to, kad šis nepakankamai moderuoja šlamšto botus, kuriuos jis ne kartą yra pavadinęs „labiausiai erzinančia platformos problema“, ir smerkė „Twitter“ gebėjimą išlaikyti svarbą pagrindinėje kultūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: