[Žinios trumpai] Istorikas prognozuoja Rusijos likimą po karo: bus visiškas krachas – privalės šokinėti pagal Europos sąlygas  ()

Jaroslavas Hrytsakas pažymėjo, kad Vakarų Europa be Maršalo plano niekada nebūtų tapusi modernia Europa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pralaimėjusi karą prieš Ukrainą Maskva gali susidurti su žlugimu. Rusijos Federacija susidurtų su „1991 metų scenarijumi“.

Apie tai kalbėjo Lvivo universiteto profesorius istorikas Jaroslavas Hrytsakas.

„Rusija išeis iš šio karo labai susilpnėjusi, įvyks jos žlugimas. Ir tokiomis sąlygomis bus galima diktuoti tam tikras sąlygas keičiant sankcijas“, – sakė J. Hrytsakas.

Anot jo, Vakarų Europa niekada nebūtų tapusi modernia Europa, jei ne Maršalo planas, sustabdęs sovietų kariuomenės veržimąsi į sugriautus Europos miestus.

„Įsivaizduoju, kad ir Ukraina turės Maršalo planą, kuris labai padės Ukrainai atsistoti ant kojų, atlikti politines reformas, bet kažkas panašaus bus ir su Rusija. Nes Rusija privalo atšaukti sankcijas, o sankcijas galima atšaukti tik mainais į atskirus politinius reikalavimus“, – aiškino istorikas.

Vasario 24 dieną Rusija įsiveržė į Ukrainą. V. Putinas karą prieš suverenią valstybę pavadino „specialia karine operacija“, tariamai skirta „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“ šalį.

 

Su precedento neturinčiu įžūlumu ir žiaurumu įsibrovėliai apšaudo Ukrainos miestų ir miestelių gyvenamuosius rajonus, naudodami artileriją, daugkartines raketų sistemas ir balistines raketas.

Tuo pat metu Rusijos kariai Ukrainoje patiria milžiniškų nuostolių. Gegužės 8 d. duomenimis jau žuvo 25,5 tūkst. rusų karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: