[Žinios trumpai] „Bellingcat“ gavo slaptus Rusijos saugumiečių tarpusavio laiškus: paaiškėjo, kaip į karą žiūri slaptosios tarnybos  ()

„Rusijos saugumiečiai į karą žiūri dviprasmiškai, tai matyti iš perimtos korespondencijos“, – teigia Ch. Grozevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos teisėsaugos institucijų atstovai nerodo entuziazmo karui Ukrainoje, o žvalgybos pareigūnai frazę „speciali karinė operacija“ rašo grynai kabutėse.

Tai interviu „Gordon“ sakė tiriamosios žurnalistikos interneto svetainė „Bellingcat“ vyriausiasis tyrėjas.

Ch. Grozevas patikslino, kad tokią išvadą „Bellingcat“ padarė gavęs prieigą ir išanalizavęs GRU pareigūnų el. laiškus.

„Galiu tvirtai pasakyti, kad Rusijos saugumo pajėgų viduje yra susiskaldymas. Galime skaityti įvairius laiškus – „nulaužtus, nenulaužtus, sujungtus“ – realiu laiku. Ir matau, kad net aukščiausio lygio GRU (Rusijos vyriausioji žvalgybos valdyba) žmonės apibūdina tai, kas vyksta: „asmeninį požiūrį į tai, kas vyksta, palikime skliausteliuose“. Tai reiškia, kad nėra vieno požiūrio į karą“, – sakė tyrėjas.

Jis taip pat pažymėjo, kad GRU ironiškai remiasi oficialia Rusijos vyriausybės pozicija, kuri viešai karą Rusijoje prieš Ukrainą vadina „specialia karine operacija“, o ne karu, ir persekioja tuos, kurie įvardina tai kaip karą.

 

„Jie visada rašo „speciali karinė operacija“ kabutėse, t. y. praktiškai išjuokia tai, ką jiems liepiama pasakyti“, – sakė Ch. Grozevas.

Žurnalistas paminėjo nuotaikas GRU, komentuodamas sprogimus ir gaisrus Rusijoje, teritorijose, kurios nesiriboja su Ukraina.

„Neatmetu, kad yra rusų diversantų, kurie padeda Ukrainai tolimesnėse vietose“, – sakė Ch. Grozevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(64)
(3)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: