[Žinios trumpai] Rado silpnąją Rusijos pajėgų vietą Ukrainoje - po gero mėnesio tai labai pravers  ()

Karybos ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė išties nemažai. Ir šios sėkmės priežastis - tikslus silpnosios rusų vietos identifikavimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-09 [Žinios trumpai] Rado silpnąją Rusijos pajėgų vietą Ukrainoje - po gero mėnesio tai labai pravers  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ždanovas teigia, kad Charkivo regione Ukrainos kariai per kelias dienas ar savaites pasieks sieną su Rusija. Kitaip tariant, rusų pajėgos turės trauktis lauk iš Ukrainos arba į pietus į Donbasą. Kaip ukrainiečiams tai pavyko?

„Teigiamai vertinu bet kokią kontrataką, mūsų teritorijų išvadavimą. Pagal karių skaičių, ta kryptis yra silpniausia“, teigia Ždanovas. Rusų karių koncentracija Charkivo regione buvo mažesnė. Taiklūs Ukrainos artilerijos šūviai ją dar labiau sumažino.

Tačiau pergalė yra pergalė ir Ukrainai Charkivo išvadavimas bus labai naudingas.

„Ten mes turime pranašumą ir galime turimomis priemonėmis pasiekti šalies sieną. O tada galėsime judėti į pietus palei sieną. Tai bus naudinga, kai prasidės didelio masto kontrataka“, teigia Ždanovas.

 

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius anksčiau teigė, kad didelė kontrataka Rytų Ukrainoje galima tik antroje birželio pusėje. Į Ukrainą vis dar keliauja Vakarų pažadėti ginklai. Juos reikia gauti ir paskirstyti daliniams, o tada bus galima rengti ir didesnes operacijas. Charkivą išvadavę kariai galės prisijungti prie operacijų Donbase iš šiaurės.

(113)
(1)
(112)

Komentarai ()

Susijusios žymos: