[Žinios trumpai] Atsirado, kas iš Rusijos nori pirkti dujas ir naftą: „labai norime bendradarbiauti“  ()

Islamiškasis Afganistano emiratas ketina pirkti iš Rusijos dujas ir naftą ir nori pasirašyti tiekimo sutartį, pareiškė laikinas „Taliban“ (RF teritorijoje pripažintos teroristine organizacijos) šalies reikalų patikėtinis Džamal Nasir Garval. Tuo pačiu jis pažymėjo, kad Kabulas neketina prašyti Maskvos kredito, ar skolintis iš kitų šalių, ir ketina dėmesį sutelkti į investicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Verslo ir finansų sferoje pas mus visada vyksta derybos. Esame nusiteikę ir labai norime vystyti ekonominį bendradarbiavimą su Rusija, kad būtų santykių progresas. Kalbant apie konkrečias sritis, esame suinteresuoti pirkti kurą, dujas, to mūsų šaliai reikia pirmiausiai“, — sakė diplomatas interviu „RIA Novosti“.

Pasak laikinojo patikėtino, Afganistanas nusiteikęs „pasirašyti konkrečius susitarimus“ dėl tiekimo iš RF. Jis taip pat pareiškė, kad saugumo grėsmių, anksčiau kliudžiusių TAPI dujotiekio projekto realizavimui, nebėra.

Dėl karinės operacijos Ukrainoje kai kurios šalys Rusijai įvedė ekonomines sankcijas ir areštavo rezervus. Rusija ėmėsi atsakomųjų veiksmų ir pareikalavo nedraugiškų šalių už dujas mokėti rubliais. Dauguma Europos šalių tokį reikalavimą vykdyti atsisakė, dėl ko „Gazprom“ nutraukė dujų tiekimą Lenkijai ir Bulgarijai. RF vyriausybė planuoja nukreipti atsilaisvinusius pajėgumus Azijai.


kommersant.ru




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(20)
(-15)

Komentarai ()