[Žinios trumpai] Putinas ir Hitleris turi bendrą savybę - dėl jos Hitleris pralaimėjo II-ajį pasaulinį karą  ()

Vakarų žiniasklaidos pranešimai, kad Rusijos diktatorius V. Putinas asmeniškai vadovauja karui prieš Ukrainą, mums yra labai geras ženklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę komentare TSN išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Jis priminė, kad Rusijos „specialiajai operacijai“ vadovauja ne kariškiai, o politikai.

„Beje, tai mums labai gerai. Kuo daugiau politikai gilinsis į karo smulkmenas, tuo greičiau šis karas bus pasmerktas pralaimėti. Todėl tebūnie [V. Putino] vadovaujamas. Jūs netgi galite padaryti istorinę analogiją su 1945 m. kovo-balandžio mėn. Hitleris padarė tą patį. Kas savaitę keisdavo feldmaršalus, taip bandydamas pasiekti radikalų lūžio tašką karo eigoje rytų ir vakarų frontuose“, – sako O. Ždanovas.

Ekspertas taip pat įvertino naujo Rusijos puolimo Šiaurės Ukrainoje, įskaitant Kyjivą, perspektyvas. Jis tvirtina, kad tokios grėsmės nėra, nepaisant pasienio zonų apšaudymo iš Rusijos Federacijos teritorijos.

„Vykdoma žvalgyba. Ir taip bandoma padaryti, kad mes negalėtume perkelti karių šiomis kryptimis į Donbasą. Tokiais veiksmais jie iš tikrųjų bando „ištempti“ mūsų ginkluotąsias pajėgas per visą sieną“, – pažymi jis.

 

Anot O. Ždanovo, rusų okupantai mokosi kovoti ir suprato, kad geriau mus spausti vieną kryptimi, o pasisekus – tai plėtoti toliau.

„Todėl manau, kad viskas, kas bus papildomai mobilizuota Rusijoje ir suformuota kaip rezervas, bus nugabenta į Donbasą“, – prognozuoja O. Ždanovas.

Kalbėdamas apie būsimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, jis sako, kad viskas priklausys nuo Vakarų ginkluotės tiekimo apimties ir tempo.

„Mes mokomės labai greitai, todėl problemų dėl to nekils. Turime pakankamai žmonių, kurie mus mokytų. Tai yra, kuo anksčiau Vakarų partneriai atsiųs mums įrangą ir ginklus, tuo greičiau suformuosime puolamąją smogiamąją grupę. Manau, kad galime kažkur apie birželio pabaigą – liepą“, – apibendrino ekspertas.

 

Anksčiau britų laikraštis „The Guardian“ rašė, kad V. Putinas taip asmeniškai įsitraukė į karą Ukrainoje, kad, pasak Vakarų karinių šaltinių, operatyvinius ir taktinius sprendimus priima „pulkininko ar brigados generolo lygiu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()