[Žinios trumpai] Ekspertas: pasaulyje kyla tokia banga, kad Rusija bus sugrąžinta 500 metų atgal  ()

Verslininkas ir dėstytojas Kyjivo-Mohylos verslo mokykloje Valerijus Pekaris mano, kad pasauliniai procesai nustums Rusiją bent 500 metų atgal.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-22 [Žinios trumpai] Ekspertas: pasaulyje kyla tokia banga, kad Rusija bus sugrąžinta 500 metų atgal  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulis dar prieš Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą aktyviai atsisakė iškastinio kuro. Jis praranda populiarumą dėl aplinkosaugos sumetimų - pasaulis nori krikštolo rutulyje matyti švaresnę ateitį. Tokie procesai ir sankcijos gali sukelti didelį Rusijos nuosmukį.

„Jei pasaulis taps mažiau priklausomu nuo iškastinio kuro, Rusija tiesiog sugrįš ten, kur buvo prieš 500 metų. Ji bus maža regioninė valstybė, turinti šiokių-tokių ambicijų, bet nieko, kas leistų jų siekti. Tai sutampa su Ukrainos interesais - jie ne tik nori išstumti visus rusų karius iš savo teritorijos, bet ir padaryti taip, kad Rusija niekada nebegalėtų jai kelti grėsmę“, teigė Pekaris.

Verslininkas teigia, kad sankcijas Rusijai skelbia ne tik pasaulio lyderiai - Olafas Scholzas, Joe Bidenas ir kiti -, bet ir pats Putinas, kuris su savo valdančiųjų elitu nepasirinko modernių ekonomikos modelių. Kitaip tariant, Rusija tarsi pati paskelbė sau sankcijas.

 

„Ji, tiesą sakant, pati sau skelbia embargą, ribodama prekybą su kai kuriomis šalimis dėl jų tikrų ar įsivaizduojamų trūkumų. Niekas iš pasaulio lyderių taip neprisidėjo prie Rusijos ekonomikos smukimo kaip Vladimiras Putinas“, mano Pekaris.

(164)
(6)
(158)

Komentarai ()