[Žinios trumpai] Naudojiesi „Zoom“? Žada emocijų skenavimą ir vertinimą - ekspertai nuo tokios technologijos pašiurpę  ()

Šypsokitės! Jūsų darbas gali priklausyti tik nuo to.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „Thomson Reuters“ fondo, žmogaus teisių ekspertai yra susirūpinę dėl „Zoom“ planų kurti emocijų aptikimo programinę įrangą savo produktams. Balandžio mėnesio dienoraščio įraše bendrovė paskelbė apie technologijų planus, teigdama, kad emocijų ir nuotaikų stebėjimas gali paskatinti pardavimą ir produktyvumą. Todėl tai turėtų būti matuojama pagal skalę.

„Jausmas suteikia pardavimo atstovams ir vadybininkams būdą įvertinti emocinį kliento poveikį“, – rašoma pranešime. „Nuotaikos ir įsitraukimo balai svyruoja nuo 0 iki 100, o aukštesni balai rodo didesnį įsitraukimą ar jausmą. „Zoom“ rekomenduoja: jausmų balas didesnis nei 61 ir įsitraukimo balas didesnis nei 50”.

Puiku.

Atrodo, kad „Zoom“ nori pranešti klientams, kaip jaučiasi žmonės kitoje ekrano pusėje, o tada paskatinti konkrečius balus, panašiai kaip vienoje scenoje filme „Prisukamas apelsinas“.

Nereikia nė sakyti, kad ekspertai nėra patenkinti. „Thomson Reuters“ pranešė, kad daugiau nei 25 teisininkų grupės, įskaitant „Access Now“, Amerikos pilietinių laisvių sąjungos (ACLU) ir Musulmonų Teisingumo Lygą, pasirašė atvirą laišką, kuriame paskelbė, kad programinė įranga gali pažeisti žmogaus teises.

„Jei „Zoom“ įgyvendins šiuos planus, ši funkcija diskriminuos tam tikrų etninių grupių žmones ir individus su negalia, stereotipus perduosite į milijonus įrenginių“, – laiške sakė „Fight for the Future“ kampanijų direktorė Caitlin Seeley George.

 

Esha Bhandari, ACLU kalbėjimo, privatumo ir technologijų projekto direktoriaus pavaduotoja, pasakė, jog dirbtinis intelektas atsidūrė tarp technologijų mokslo šiukšlių.

„Nėra jokios rimtos priežasties, kad „Zoom“ išnagrinėtų savo vartotojų veido išraiškas, balso tonus ir akių judesius, kad sukurtų šią šiurpią technologiją“, – rašė ji el. laiškuose „Thomson Reuters“ fondui.

„Zoom“ neatsakė į prašymą tai pakomentuoti.

Paskelbtoje „Twitter“ temoje užfiksuotas bene grėsmingiausias technologijos potencialas: leisti viršininkams šnipinėti darbuotojus.

 

Įsivaizduokite, kad darbe gaunate pastabą, kad nepakankamai „įsitraukėte“ į „Zoom“ susitikimą. Tai ypač žiauru amžiuje, kai „Zoom“ perdegimas yra patvirtintas. COVID pandemijos metu namuose dirbantys žmonės dažnai naudojo „Zoom“ platformą, kad užmegztų ryšį su bendradarbiais, be to, yra varginantis dalykas savo namuose valandų valandas nutaisyti veidą, plaukus ir veido išraiškas.

Tai nėra puiki idėja niekam, išskyrus viršininkus, norinčius išspausti daugiau pastangų iš jau pavargusių darbuotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()