[Žinios trumpai] Putinas pirmą kartą nuo karo pradžios aplankė Ukrainoje sužeistus Rusijos karius – išvadino juos „didvyriais“ (Video)  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį susitiko su kariais, sužeistais per Maskvos karinę kampaniją Ukrainoje, ir pasveikino juos kaip „didvyrius“ – tai pirmas toks vizitas po to, kai jis pasiuntė karius į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-25 [Žinios trumpai] Putinas pirmą kartą nuo karo pradžios aplankė Ukrainoje sužeistus Rusijos karius – išvadino juos „didvyriais“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėvėdamas baltą medicininį chalatą Putinas kalbėjosi su kariais Maskvos Mandrykos karo ligoninėje – reportažą parodė televizijos kanalas „Rossija-24“.

Susitikęs su sužeistaisiais, Putinas per televizijos susitikimą su vyriausybės pareigūnais sakė: „Tai žmonės, kurie rizikuoja savo sveikata ir gyvybėmis dėl Donbaso žmonių ir vaikų, dėl Rusijos. Jie visi yra didvyriai".

Rusija kovo 25 d. pranešė, kad Ukrainoje žuvo 1 351 karys ir 3 825 buvo sužeisti. Nuo to laiko Kremlius nepaskelbė jokių naujų duomenų.

Sužeisti kariai pižamomis, „papuoštomis“ Rusijos armijos logotipu, stovėjo lyg karinėje rikiuotėje prie lovų ir atsakinėjo į klausimus apie savo šeimas.

Gynybos ministro Sergejaus Šoigu lydimas Putinas paspaudė rankas sužeistiems kariams.

 

Prezidentas paklausė vieno kario apie jo sūnų, sakydamas: „Jis didžiuosis savo tėčiu“.

Prezidentas taip pat paklausė gydytojų, ar jie turi viską, ko reikia, ir gavo teigiamą atsakymą.

Šoigu antradienį pareiškė, kad Maskva yra pasirengusi užsitęsusiam konfliktui Ukrainoje, kad pasiektų Kremliaus tikslus šioje provakarietiškoje šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(10)
(-6)

Komentarai ()