[Žinios trumpai] Pristatė įspūdingą apsaugos nuo dronų sistemą: gali neutralizuoti net 300 rūšių dronus – jai išbandė praktiškai  ()

Iki 15 m aukščio stiebe sumontuotos kameros, kurios atpažįsta dronus ir suranda juos valdančių operatorių pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių kompanija „Dedrone“ (dronų gynybos technologijų tiekėja) pristatė kilnojamą sistemą „DedroneRapidResponse“, skirtą bepiločių orlaivių aptikimui naudojant dirbtinį intelektą. Apie tai rašo „Verdict“ svetainė.

Kūrėjai teigia, kad „DedroneRapidResponse“ gali aptikti, analizuoti, nustatyti apie 300 skirtingų tipų dronų vietą ir tipą. Ji montuojama 9–15 m aukščio bokšte, esančio ant ratinės platformos, kurią galima lengvai perkelti sunkvežimiu ar visureigiu. Bokšto įrengimas trunka mažiau nei 30 minučių, jame yra daugiapakopė sistema su dviem kameromis, galinčiomis stebėti keletą UAV vienu metu iki 5 km atstumu.

„DedroneRapidResponse”, naudodama debesų kompiuterinę programinę įrangą, nustato drono tipą ir jo vietą, pateikia informaciją apie jo krovinį, taip pat operatoriaus koordinates. Dėl to gynėjai įgyja pranašumą dar prieš pilotui nukreipiant bepilotį orlaivį į jam draudžiamą zoną. Galima derinti kelis kompleksus, kad būtų padengtas didesnis plotas.

Sistemą siūloma naudoti nuolatiniam oro erdvės stebėjimui, siekiant užtikrinti saugumą kritiniuose objektuose arba renginių, pavyzdžiui, sporto varžybų ar koncertų, metu. Remiantis „Verdict“, „Dedrone“ produktus jau naudoja 4 G7 vyriausybės, 9 JAV federalinės agentūros, įskaitant Gynybos departamentą, daugiau nei 65 ypatingos svarbos infrastruktūros objektai, 20 oro uostų, 50 pataisos įstaigų ir 10 „Fortune 500“ sąrašo korporacijų visame pasaulyje.

 

„UAS Magazine“ duomenimis, Sent Pitersbergo (Florida, JAV) policijos departamentas pirmasis iš visų Amerikos teisėsaugos pareigūnų panaudojo „DedroneRapidResponse“ teisėsaugai. Sistema buvo įdiegta per „Firestone 2022 Grand Prix“ automobilių lenktynes, kurios vyko 2022 m. vasario 27 d. „Dedrone“ kompanijos viceprezidento teigimu, kompleksas buvo kuriamas glaudžiai bendradarbiaujant su miesto policija, ir atsižvelgiant į visus jos pageidavimus.

 

„Siekiant užtikrinti piliečių ir visų lenktynių dalyvių saugumą, būtinas policijos dalyvavimas. „Dedrone“ buvo puikus partneris, padėjęs mums stebėti ir apsaugoti neskraidymo zoną“, – komentavo Anthony Holloway, iš Sent Pitersbergo policijos departamento.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()