[Žinios trumpai] Ne tik T-62: Rusiją skubiai veža T-80 iš sandėliavimo bazių  ()

Nors Rusija giriasi, kad viskas vyksta pagal planą, iš saugyklų toliau tempiami seni tankai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau iš okupuoto Krymo link Chersono ir Zaporižės pajudėjo persenę T-62 tankai. Dabar netoli Maskvos pastebėtas T-80 ešelonas. Tai - gerokai naujesni tankai, gaminami nuo 1975 metų. Kodėl gaminami? Nes nors Omsko gamykla atsisveikino su T-80 dar 2001 metais, Ukrainos Malyševo gamykla juos gamino dar visai neseniai. Tiesa, jau gerokai modernesnius - ne tokius, kokius Rusija dabar traukia iš saugyklų.

Netoli Naro-Fominsko pastebėtas T-80 ešelonas techniškai yra sudarytas iš naujesnių ginklų nei T-62. Tačiau tai vis tiek nėra modernios mašinos. Tai - beveik 40 metų senumo tankai.

 

Manoma, kad jie iš saugyklų buvo ištraukti dar balandžio pabaigoje ir tuomet buvo nugabenti remontui. Ne modernizacijai - remontui. Saugyklose surūdiję tankai turi būti suremontuoti, kad būtų tinkami kovai. Jokių naujų komunikacijos, žvalgybos ar nusitaikymo sistemų šie tankai tikriausiai negavo.

 

Ukrainoje T-80 tankai nėra naujiena. Rusai nuo pat pradžių naudoja naujesnių modifikacijų T-80, dalį jų ukrainiečiai sunaikino, dalį - pasiėmė sau, dalį rado užklimpusius purvyne. 

T-80 modernizacijos programa prasidėjo 2017 metais. Taip atsirado T-80BVM - tankai gavo naujus variklius, naujus ginklus, naujas technologijas. Iš saugyklos dabar buvo ištraukta maždaug 100 neatnaujintų T-80BV, kurie buvo sukurti 1985 metais. 

(20)
(0)
(20)

Komentarai ()