[Žinios trumpai] Ukrainoje jau skelbiama apie fantastišką Lietuvos akciją ir turbūt pirmą atvejį visame pasaulyje: gyventojai metasi pinigus galingam smogiamajam ginklui  (1)

Ką gali maža pasaulio šalis? Neįtikėtinai daug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos savanoriai savo iniciatyva Ukrainai nori nupirkti vieną žvalgybinį droną, Rusijos armijos siaubą, Bayraktar TB2 už 5 mln. Apie tai savo feisbuko puslapyje pranešė žinomas Lietuvos televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas.

Paprastai „tik taip“ nusipirkti tokį droną savanoriams neįmanoma, tačiau pranešime teigiama, Lietuvos ir Turkijos ministerijoms uždegus „žalią šviesą“, pačiam gamintojui davus leidimą, neįmanoma tapo įmanoma.

Pažymima, kad gegužės 27 d., jau buvo surinkta 3 761 707 eurai.  A. Tapinas savo pranešime sako,  kad tai „turbūt pirmas kartas istorijoje, kai vienos valstybės piliečiai gali nupirkti ir padovanoti kitai valstybei bepilotį kovinį lėktuvą, nešantį lazeriu valdomas tikslumo bombas ir tolimojo nuotolio prieštankines raketas „oras – žemė“.

 

 

Per tris karo su Rusijos okupacinėmis pajėgomis mėnesius „Bayraktar TB2“, patekęs į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rankas, tapo rimtu galvos skausmu okupantams.

Viena iš paskutinių  Bayraktar drono  pergalių – sunaikinti du rusų „Raptor“ klasės kateriai netoli Gyvačių salos.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(3)
(117)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: