[Žinios trumpai] Kruvini pinigai baigėsi laidotuvėmis: Baltarusijos karo lakūnai pensininkai slapta dalyvauja karo veiksmuose Ukrainoje ir jau grįžta karstuose  (1)

Į pensiją išėję Baltarusijos karo lakūnai dalyvauja karo veiksmuose Ukrainos teritorijoje. Jie pilotuoja Rusijos sukarintos organizacijos „Wagner Group“ lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos žiniasklaidai iš karto tapo žinomi du tokie pavyzdžiai.

„Flagstock“ praneša, kad 2022 metų gegužės 17 dieną Baltarusijoje, Gardino srityje, Lydoje įvyko Mykolo Markovo laidotuvės. Jis buvo išėjęs į pensiją karo lakūnas, gimęs 1955 m.

1976 m. baigė Černihivo aukštąją aviacijos pilotų mokyklą. Tarnavo Kazachstane, VDR ir Baltarusijoje. Jis buvo pulko šturmanas. Išėjęs į pensiją dirbo pilotu vienoje iš Afrikos šalių.

Viename aviatorių forume buvo paskelbta informacija, kad Markovas, skridęs reaktyviniu lėktuvu Su-25, gegužės 12 d. buvo numuštas virš Popasnos. Jo pažįstami rašė, kad pensininkas skrido „su kažkokia privačia karine kompanija“.

Baltarusijos saugumo pareigūnų sąjungos „Telegram“ kanalas BYPOL pranešė apie dar vieną į pensiją išėjusį baltarusių generolą, dalyvaujantį karo veiksmuose Ukrainos teritorijoje.

 

Anot jų, agresijoje dalyvauja 1966 metais gimęs Minsko gyventojas Aleksandras Karevas. Anksčiau Karevas buvo Baltarusijos Respublikos ginkluotųjų pajėgų aviacijos vadas (oro pajėgų ir oro gynybos vado pavaduotojas). Turi „snaiperio piloto“ statusą. Jis turi patirties pilotuojant sraigtasparnius MiG-21, MiG-23, MiG-27, Su-24, Su-25, Yak-130 ir Mi-8. Karevas iš Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų pasitraukė tik 2021 metų gruodį.

Anksčiau mil.in.ua portalas pranešė apie į pensiją išėjusio Rusijos generolo Kanamato Botaševo mirtį. Jis buvo numuštas desantininkų iš 80-osios atskiros oro puolimo brigados su MANPADS Popasnos rajone, Luhansko srityje.

 

Į pensiją išėjusius pensininkus pilotus verbuoja „Wagner Group“ sukarinta organizacija. Jos žinioje yra reaktyviniai lėktuvai Su-25, kurie neturi RF oro pajėgų skiriamųjų ženklų, o tik „Z“ raidę. Bendrovė priklauso „Putino virėjui“ Jevgenijui Prigožinui, o jos įkūrėjas yra buvęs Rusijos Federacijos Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vyriausiojo direktorato specialiųjų pajėgų karininkas, atviras nacizmo šalininkas Dmitrijus Utkinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: