[Žinios trumpai] Zelenskis bus teisiamas kaip „karo nusikaltėlis“: paskelbė kaltinimus  (3)

Separatistinės Donecko liaudies respublikos aukšto rango įstatymų leidėja trečiadienį pareiškė, kad Rusijos remiamas regionas ketina teisti Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį kaip karo nusikaltėlį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdama su Rusijos valstybine naujienų agentūra „Tass“, Jelena Šiškina sakė, kad DLR pateiks kaltinimus įstatymų leidėjams, kurie vadovavo Ukrainai nuo 2014 m., kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas aneksavo Krymą. Tarp jų yra Zelenskis, buvęs laikinai einantis prezidento pareigas Oleksandras Turčynovas ir buvęs prezidentas Petro Porošenka, sakė ji.

„Karinių nusikaltimų vykdytojai yra ne tik tie, kurie laiko ginklus rankose ir spaudžia gaiduką. Tai taip pat generolai, duodantys įsakymus, taip pat prezidentai", - sakė Šiškina, vadovaujanti DLR parlamento baudžiamųjų ir administracinių įstatymų komitetui.

Ji apkaltino visus tris Ukrainos vadovus padėjus parašus „ant įsakymo siųsti neonacius į Donbasą, kad šie čia žudytų civilius“.

Šiškina sakė, kad pasiskelbtoje respublikoje įstatymai numato baudžiamąją atsakomybę už karo nusikaltimus, taip pat už terorizmo rėmimą ir finansavimą.

 

„Ukraina sukūrė sąlygas, kurios leido neonacių organizacijoms veikti jos teritorijoje, įskaitant amnestiją jų nariams, nesugebėjimą patraukti jų baudžiamojon atsakomybėn ir įstatyminį patvirtinimą nusikaltimams, įvykdytiems prieš rusus“, – pridūrė ji.

„Kai teisėsaugos institucijos pateiks pakankamai įrodymų, tada, žinoma, kaltieji bus nubausti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(51)
(-40)

Komentarai (3)