[Žinios trumpai] Juodojoje jūroje pastebėtas rekordinis rusų desantinių laivų kiekis: ką jie sugalvojo šįkart?  ()

Pirmą kartą tiek daug Rusijos desantinių laivų susikaupė Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juodojoje jūroje dabar yra šeši dideli Šiaurės ir Baltijos laivyno desantiniai laivai (BDK) ir šeši dideli Juodosios jūros laivyno desantiniai laivai, praneša TASS, remdamasis šaltiniu „Krymo jėgos struktūrose“.

„Pirmą kartą tokia didelė Rusijos karinio jūrų laivyno grupė veikia Juodojoje jūroje. Šie BDK dabar yra pasirengę atlikti jiems numatytas užduotis“, – sakė šaltinis.

Pasak jo, Šiaurės laivynas į Juodąją jūrą atsiuntė didelius desantinius laivus „Piotr Morgunov“, „Olenegorsky Gornyak“, ir „Georgy Pobedonosets“. Iš Baltijos laivyno atplaukė dideli desantiniai laivai „Korolev“, „Minsk“ ir „Kaliningrad“.

Juodosios jūros laivyno dalinį sudaro dideli desantiniai laivai „Caesar Kunikov“, „Novocherkassk“, „Azov“, „Yamal“, „Orsk“ ir „Nikolajus Filčenkovas“.

 

Anksčiau Juodosios jūros laivyno spaudos tarnyba pranešė, kad šeši dideli Šiaurės ir Baltijos laivynų desantiniai laivai į Juodąją jūrą įplaukė dar prieš prasidedant Rusijos užpuolikų invazijai – vasario 10 d.

Birželio 2 dieną Operatyvinės vadovybės „Pietūs“ spaudos centras pranešė, kad Juodojoje jūroje Rusijos desantinių laivų nėra. Tačiau raketų smūgiais grasinančių laivų padaugėjo: dabar jų yra trys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(17)
(-11)

Komentarai ()