„Microsoft Bing“ bandys aplenkti „Google Maps“ žemėlapį (Video)  (15)

Kompanija „Microsoft“ nusitaikė į vieną populiariausių „Google“ paslaugų – „Google Maps“. Kaip skelbia „Microsoft“, ji jau pateikė tobulesnę savo internetinių žemėlapių paslaugos betą versiją, kuri buvo pristatyta šį trečiadienį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji paslauga „Bing Maps“ naudoja kompanijos „Microsoft“ technologiją „Silverlight“ - taip siekiam realizuoti vizualiai sklandesnį žemėlapio padidinimą ir kai kurių miestų žemėlapius pateiktų kaip 3D paveikslėlius. Naujoji beta paslauga apima ir „Microsoft“ atsaką į „Google Street View“ – tai kompanija pavadino „Streetside“ technologija.

Dar vienas „Bing Maps“ galimas pranašumas prieš „Google Maps“ yra neseniai  pristatyta „Twitter“ svetainės paslauga, leidžianti susieti žinutės tekstą su konkrečia geografine vieta „Microsoft“ žemėlapyje - taigi, „tweet“ žinutės gali būti rodomos tose žemėlapio vietose, iš kur jos buvo siųstos. Tai gali padėti žmonėms gauti realaus laiko atnaujinimus apie vietines naujienas.

Kita programa – „Local Lens“. Ji indeksuoja vietinius blog‘us naudodama užuominas iš to, kas parašyta pranešimuose ir bando juos susieti su tinkamomis vietomis žemėlapyje.

Yra keletas ir kitų bendros „Bing“ paieškos sistemos patobulinimų. Šie atnaujinimai tęsia kompanijos „Microsoft“ pastangas pritraukti daugiau vartotojų naudotis „Bing“ paieška, pristatyta birželio mėnesį. Po „Bing“ pristatymo kompanijos „Microsoft“ dalis paieškų rinkoje išaugo nuo 8 proc. iki 9,9 procentų.

„Šie rezultatai teikia vilčių kompanijai „Microsoft“, tačiau jai dar reikia daug nuveikti“, - sakė „Microsoft“ interneto paslaugų padalinio viceprezidentas Satya Nadella.  Tuo tarpu kompanija „Google“ tvirtai išlaiko pirmaujančią paieškos sistemų poziciją, turėdama 65 proc. rinkos. Na, o seniau buvusios pagrindinės konkurentės „Yahoo“ dalis sumažėjo iki 18 procentų.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(1)
(0)
(0)

Komentarai (15)