Dvidešimt dvi Japonijos firmos susibūrė bendram pažangiųjų elektros tinklų vystymui  (0)

Dvidešimt dvi Japonijos firmos pradėjo bendradarbiavimą, siekdamos, kad Japonija taptų pirmaujančia pažangiųjų elektros tinklų (angl. Smart Grids) vystytoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažangieji tinklai - tai tradicinių elektros tinklo technologijų ir informacinių technologijų derinys, leidžiantis efektyviai valdyti energijos srautus, įjungti į tinklą pačius įvairiausius elektros prietaisus, tiek gaminančius energiją, tiek ir ją vartojančius, be operatorių įsikišimo „gydyti“ sutrikusią tinklų veiklą bei taupyti energiją. Bendrovės, tarp kurių yra Tokyo Electric Power Co, Toshiba, Mitsubishi Heavy Industries, Panasonic - kurs tokių tinklų standartus bei analizuos verslo galimybes. Šios kompanijos planuoja susitarti dėl bendros strategijos iki 2010 metų vidurio, šią iniciatyvą remia ir valstybės institucijos. Tikimasi, kad pažangiųjų tinklų rinkos ypač smarkiai augs besivystančios ekonomikos šalyse, taip pat ir Jungtinėse Valstijose, kur būtina atnaujinti senstančią energetikos infrastruktūrą.

Tiesa sakant, neabejotina, kad japonai skuba ir todėl, kad jaučiasi kiek atsilikę – JAV prezidentui paskelbus apie planus diegti pažangiųjų tinklų technologijas, nemažai tarptautinių kompanijų suskubo investuoti į šią sritį Amerikoje, taip pat ir Pietų Korėja bei Europos Sąjunga ėmėsi veiksmų, spartinančių pažangiųjų tinklų technologijų kūrimą.

Apie Europos Sąjungos vystomą protingų tinklų projektą ADDRESS mes jau rašėme šiame straipsnyje. Prie to pačio galite paskaityti ir apie Lietuvos ateityje neišvengiamai laukiamą elektros tinklų struktūrinį pertvarkymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)