Pigiausi nauji automobiliai - Indijoje  (12)

Indijos kompanija "Tata Motors" žada pateikti rinkai pigiausią pasaulyje automobilį. Nors automobiliai nėra nemokami, tikėtina jų $2500 kaina lyginant su kitų gamintojų produktais praktiškai reiškia vos ne atidavimą veltui. Ambicingasis kompanijos "Tata Motors" savininkas Ratan Tata šiame rinkos segmente jau vadinamas "Indijos Henriu Fordu". Jo naujausia vizija yra keturvietis automobilis su gale montuojamu varikliu ir pagamintas pačiu pigiausiu įmanomu būdų naudojant vietinių šalies gamyklų pajėgumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji automobilio užsienio pirkėjai bus Afganistanas ir Zanzibaras. Apytiksliai $2500 kaina (100000 Indijos rupijų) - tai maždaug dvigubai mažiau nei dabartiniai Indijoje parduodami pigiausi nauji automobiliai. Žinoma, importuojant tokias transporto priemones kaina neišvengiamai didės - dėl muitų ir kitų mokesčių.

Ratan Tata neapsiriboja tik pigumu - jis deklaruoja, jog automobilis sukurs dvigubai mažiau taršos nei bet kuri kita mašina, šiuo metu važinėjanti Indijos gatvėmis. Tačiau aplinkosaugos atstovai į tokius pareiškimus žiūri labai skeptiškai, kadangi ypač pigus automobilis lems eismo kamščių didėjimą, o nuo to aplinkos tarša tik išaugs.

"Tata Motors" planuoja įsigyti kompanijos "Ford" padalinius "Land Rover" ir "Jaguar" - akivaizdu, jog kompanijos savininkas nežada apsiriboti tik pigių automobilių rinkomis.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: