Sukurta magnetinės levitacijos kėdė  (5)

Britanijos kompanija The Lounger pristatė ganėtinai unikalų baldą – krėslą, sugebanti levituoti virš žemės paviršiaus. Stebuklų didelių nėra, naudojamas tas pats magnetinės levitacijos principas, fizikams žinomas jau daug metų. Tik štai jo pritaikymas baldams kol kas yra ganėtinai neįprastas reiškinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krėslas pakyla nuo pagrindo dėka galingų nuolatinių magnetų rinkinio, pritvirtintų tiek prie paties krėslo, tiek ir prie jo pagrindo. Horizontalų krėslo judėjimą riboja šoninės atramos, tarnaujančios dar ir rankų pasidėjimui.

Žingeidus savininkas šį „stebuklą“ galės nagrinėti labai detaliai, nes jis pagamintas iš permatomo akrilo. Į krėslo rinkinį įeina permatomas kilimėlis, skirtas baldą apsaugoti nuo įbrėžimų ir sertifikatas, liudijantis ribotą gaminio kiekį su unikaliu serijos numeriu. Žodžiu puiki priemonė piningiems asmenims pasipuikuoti prieš visuomenę.

Tačiau kaina ir konkreti data, kuomet gaminys pasirodys rinkoje dar yra neaiški. Tiesa, išankstiniai užsakymai jau priiminėjami elektroniniu paštu.

Skeptikams ar tokia kėdė sveika, gamintojai iš karto paruošę atsakymą, jog magnetinis laukas ne tik nekenkia, bet dar ir gydo – tad krėslą galima naudoti ne tik poilsiui ir atsipalaidavimui, bet ir raumenų, stuburo, galvos skausmo gydymui. Kaip yra iš tikrųjų – pasakyti sudėtinga, belieka tikėtis, jog išradimas bent jau nekenks sveikatai.

Krėslo prezentacija turėtų įvykti parodoje „Idealus namas. Šimtas metų įkvėpimo“ (Ideal Home Show), kuri turės vykti Londone kovo 14 dieną.

Pamenate, prieš kelis mėnesius rašėme apie levituojančią lovą.  Dabar sukurtas ir krėslas. Ko dar trūksta? Skaidančio stalo ir spintos?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (5)