Telefonų mygtukus keičia akių judesiai  (0)

Akimis ar pirštų spragtelėjimais valdomi mobilieji telefonai ir kiti prietaisai – tik dalis technologijų, kurias tobulina didžiausia Japonijos telekomunikacijų bendrovė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „NTT DoCoMo“ neseniai vykusioje spaudos konferencijoje pristatė mobiliojo telefono ausines, kurios reaguoja į akių judesių sukeliamus elektrinius virpesius.

„Dirbame ties ateities mobiliuoju telefonu“, – sako vyriausiasis kompanijos inžinierius Masaaki Fukumoto.

Per demonstraciją bendrovės specialistas Hiroyuki Manabe pasirodė su specialiomis ausinėmis, kurios buvo prijungtos prie kompiuterio. Žiūrovai stebėjo, kaip ekrane grafiko linijos šokteli kaskart mokslininkui pakreipus žvilgsnį.

Sukdamas akis ratu, mokslininkas padidino muzikos grotuvėlio garsą, o keliskart staigiai pažvelgęs į dešinę greitai „prasukdavo“ dainą.

Nauja technologija taip pat gali būti pritaikyta ir mobiliųjų telefonų kameroms, kurios gebėtų nuskaityti prekių kodus ir atlikti kitus veiksmus (pavyzdžiui, parsiųsti tam tikrą muzikos įrašą), vartotojui vos pažvelgus į atitinkamą užrašą.

M. Fukumoto savo ruožtu pademonstravo žiedo formos mobilųjį telefoną, ne didesnį už stalo teniso kamuoliuką. Įkišus pirštus į ausis, garsas iš telefono jas pasiekia per pirštų kaulus kaip vibracijos. Taigi užtenka įkišti pirštą į ausį, kad pradėtum kalbėtis su skambinančiuoju.

Kita technologijos atmaina – rankinis laikrodis, kuris atpažįsta nešiotojo nykščio ir smiliaus susilietimus ir veikia kaip nuolinis valdymo pultelis DVD grotuvui ar panašiems prietaisams.

Nors išradimai įspūdingi, įvairūs nešiojami įrenginiai atrodo labai kasdieniškai ir neišsiskiria iš aplinkos.

„Japonai nemėgsta išsišokti“, – sako M. Fukumoto. Tačiau jis teigė kol kas nežinąs, kada technologija bus pritaikyta realiems produktams.

Iliustracijoje: Per spaudos konferenciją NTT DoCoMo mokslininkai, be kita ko, demonstravo mobiliojo telefono ausines, kurios reaguoja į žmogaus akių judesius ir perduoda atitinkamas komandas telefonui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)