Robotizuotas karinis visureigis Crusher (Video)  (4)

Nors pasaulis vis labiau globalizuojasi, o civilizacija plečiasi į atokiausius planetos kampelius, vis dar išlieka daug regionų, kurie yra sunkiai prieinami dabartinei technikai. Jei paprastam piliečiui tai maža problema, tai kariškiam – gana didelis galvos skausmas. Todėl bandomi patys įvairiausi technikos tobulinimo variantai, vienas iš kurių – robotizuotos visureigių sistemos. Vieną iš jų mes trumpai ir pristatysime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotizuotas karinis visureigis Crusher (į lietuvių kalba galima išversti kaip „Naikintojas“ ar bet kokiu kitu panašios reikšmės žodžiu – jie gana gerai atspindi šio visureigio pirmąjį ispūdį) yra vis dar konstravimo ir tobulinimo stadijoje, tačiau bandymai atlikinėjami realiomis lauko sąlygomis. Keletą realių bandymų fragmentų galėsite pažiūrėti video intarpuose. Nepilotuojamo visureigio Crusher pagrindinė paskirtis – atsargų ir medikamentų pristatymas sunkiai prieinamose vietovėse. Galbūt su laiku atliekamų misijų spektras prasiplės ir į karinių užduočių pusę, tačiau tam dar reikia sulaukti galutinės sistemos versijos.

Crusher sveria 6,5 tonos ir gali įsibėgėti iki 40km/h greičio. Jo aktyvus veikimo diapazonas – iki 450 km. Vienu reisu visureigis gali pervežti krovinį iki 25 % savos masės. Tačiau svarbiausia visureigio savybė – unikaliai geras pravažumas, ką galite pastebėti ne tik iš nuotraukų, bet ir iš video medžiagos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)