Siggraph konferencijoje pristatytos naujos nuotraukų redagavimo galimybės (video)  (0)

Nors fotografams ar fotografijos mėgėjams šiuo metu technologijos suteikia palyginti daug galimybių, vis dėlto kartais atrodo kad fotografija yra ribota – ji atspindi tai, ką pagauna fotoaparatas. Tokios riboto galimybės dabartiniame technologijų amžiuje netenkina ne tik grafikos dizainerių, bet ir pačių programų kūrėjų. Tad nekeista, jog šiais metais jau antrą kartą pristatomi novatoriški grafikos apdorojimo algoritmai, gana stipriai keičiantys standartinį supratimą apie nuotraukų redagavimo galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du Izraelio Efi Arazi School of Computer Science mokslininkai - Ariel Shamir ir Shai Avidan po paskutiniosios Siggraph (Special Interest Group for Computer GRAPHics) konferencijos pristatė programą, kuri gali sukelti tikrą perversmą nuotraukų bei paveikslėlių redagavime. Joje įdiegtos funkcijos bus prieinamos ne tik šios srities profesionalams, bet ir paprastiems vartotojams.

Siggraph - tai nuo 1974 - ųjų kasmet vykstančios konferencijos JAV. Jų metu didelė dalis infografijos ir grafinio programavimo srities specialistų pristato savo atradimus.

Sukurta naujoji programa dar neišleista plačiąjai visuomenei. Pristatant ją, reiktų paminėti kad ji gali veikti tiek rankiniu, tiek automatiniu būdu. Pastarajam yra suprogramuoti paveikslėlio atpažinimo moduliai, kurie atskiria naudingas dalis (žmones, pastatus ir t.t.) ir juos tarsi izoliuoja nuo fono. Tuo metu, kai keičiamas paveikslėlio dydis ar proporcijos, šios izoliuotos dalys išsaugomos ir lieka nepakitusios, tuo tarpu kai kitos - antrinės (kurių kontrastas mažesnis arba apšvietimas silpnesnis) bus pakeistos. Tie, kas yra bandę neproporcingai pakeisti nuotraukų formatą, žino į ką pavirsta vaizdas – išplatėjusius arba susiaurėjusius neproporcingus siluetus iš karto išduodančius apie nuotraukos redagavimą. Gi su šia programa jokių žymesnių iškraipymų į nuotrauką neįnešama net gerokai ją „patampius“.

Rankinis būdas skiriasi tuo, jog čia jau pats vartotojas gali pažymėti ir atskirti pagrindines paveiksėlio dalis nuo kitos visumos. Tuomet, modifikuojanat paveikslėlį, pažymėtosios zonos liks nepakitusios. Arba, priešingai – galima pažymėti mažo reikšmingumo objektus, kurie gali būti visiškai išnaikinami, o jų vietoje atsirastų, pavyzdžiui, peizažo fonas. Labai patogu ir praktiška redaguojant nuotraukas. Bet visa tai jūs galite pamatyti ir patys.

Apie kitus novatoriškus sprendimus, pritaikytus Carnegie Mellon universiteto informacinių technologijų specialistų, kuriant grafikos redagavimo programas Scene Completion ir Photo Clip Art skaitykite šioje naujienoje.

Plačiau: Siggraph : nouvelle technique de redimensionnement d'image

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)