Jumorą atskirianti kompiuterinė programa  (0)

JAV mokslininkai iškėlė sau tikslą sukurti programą, galinčią iš teksto išfiltruoti jumoristinius sakinius. Kol kas programos panaudojimo tikslas nėra aiškus, tačiau diktatoriškose valstybėse tokia naujiena galėtų tūrėti pasisekimą. Nors turbūt patys mokslininkai dar tiksliai nežino, kam ši programa tiktų, tuo labiau, kad ji vis tobulinimo stadijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati idėja yra gana paprasta - tiesiog sudaryta žodžių, dažnai vartojamų vaikų kalboje, duomenų bazė ir jų reikšmių sarašas, priklausomai nuo konteksto.Šią duomenų bazę apjungę su valdančiąją programa, Cincinačio universiteto mokslininkai paskelbė apie pirmosios oficialios programos versijos gimimą.

Didžiausia problema - aprašyti galimus skirtingus kontekstus, kuomet rimti žodžiai įgauna jumoristinį aspektą. Dabartinė programa analizuoja įvestas frazes ir aptikusi sutampantį kontekstą su duomenų bazės įrašais, sakinį pažymį kaip jumoristinį.

Kol kas pirmoji versija sugeba atpažinti tik paprasčiausius juokelius. Ir atrodo, fdidelio efektyvumo ši programa nelabai pasieks, nebent bus naudojami automatiškai apsimokantys algoritmai, nes su kiekviena karta ateina nauji žodžiai arba senųjų žodžių prasmės ir kontekstas ganėtinai keičiasi. Tačiau iš kitos pusės tai gerai - turės kuo mokslo žmonės užsiimti.

Šaltinis: США создали компьютерную программу, распознающую шутки

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: