Mobilieji telefonai – grėsmė vaikų sveikatai  (6)

Ispanijoje du vaikai paguldyti į reabilitacijos kliniką, kur gydomi nuo priklausomybės nuo mobiliojo ryšio telefonų, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

12 ir 13 metų vaikus į kliniką atvedė tėvai, kurie skundėsi, kad jų atžalos be telefonų negali atlikti netgi paprasčiausių darbų. Jie prastai elgėsi mokykloje ir melavo artimiesiems, kad gautų pinigų, kuriuos galėtų išleisti mobiliosioms paslaugoms.

Dabar vaikai jau tris mėnesius nesinaudoja telefonais.

Gydytoja Maite Utges, vadovaujanti Vaikų ir jaunuolių dvasinės sveikatos centrui netoli Barselonos esančiame mieste, sakė, kad tai pirmasis kartas, kai teko gydyti jaunuolius, priklausomus nuo mobiliųjų telefonų.

„Jų elgesys buvo sutrikęs, vaikams prastai sekėsi mokykloje ir gyventi normalų gyvenimą“, – sakė gydytoja.

Jaunuoliai telefonais naudojosi 1,5 metų, o tėvai iš pradžių vaikų neribojo ir tik vėliau pastebėjo šią priklausomybę.

Priklausomybių ekspertas Jose Martinez-Raga sakė, kad vaikai, kurie turi priklausomybę nuo mobiliųjų telefonų, kaip ir nuo videožaidimų, dažnai tampa irzlūs ir užsidarę.

Gydytojas nerimauja, kad šis atvejis gali būti tik „ledkalnio viršūnė“. Priklausomybė nuo mobiliojo ryšio telefono ateityje gali tapti didele problema.

Apie telefonų daromą neigiamą įtaką vaikams jau prabilta ne vienoje šalyje. Gydytoja M.Utges rekomendavo tėvams neleisti atžaloms naudotis mobiliaisiais telefonais, kol jiems nesukako 16 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)