Japonas pirmasis perplaukė Ramųjį vandenyną bangų varomu laivu  (1)

Japonų jūreivis ir gamtosaugininkas Kenichi Horie sėkmingai užbaigė 110 dienų trukusią kelionę bangų varomu laivu per Ramųjį vandenyną ir dar kartą tapo pirmuoju pasaulyje, remdamasi AFP informacija, praneša naujienų portalas delfi.lt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie kelionės pradžią ir neįprastą laivą mes jau rašėme šioje naujienoje, tad visų smulkmenų nebekartosime. Džiugu, jog jūreiviui pavyko sėkmingai pasiekti iškeltą tikslą – tiesa, dėl silpnų bangų ir priešpriešinių vandenyno srovių, jo atvykimas, planuotas gegužės pabaigoje, vėlavo.

„Kai bangos sumažėjo, laivas sulėtėjo. Šią problemą reikėjo spręsti,“ – žurnalistams šeštadienį iš savo katamarano „Suntory Mermaid II“ netoli Kii pusiasalio vakarų Japonijoje sakė nuotykių ieškotojas.

9,5 m ilgio laivo priekyje įmontuoti du specialūs stabilizatoriai, kurie veikia kaip delfino uodega kiekvieną kartą laivui kylant ar leidžiantis su bangomis.

K. Horie, kuriam rugsėjį sueis 70, savo kelionės tikslą kanale tarp Japonijos salų Honšiū ir Šikoku pasiekė penktadienį prieš vidurnaktį. Jis įveikė 7 tūkst. km iš Havajų nesustodamas jokiame uoste.

K. Horie pirmą kartą pateko į pasaulio žiniasklaidos akiratį 1962 m., kuomet būdamas 23 m. tapo pirmuoju žmogumi, kuris vienas perplaukė Ramųjį vandenyną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)