Vartotojų kuriami filmai - Holivudo ateitis?  (4)

Vartotojų sukurtas turinys internete gali pasiekti daugiau žmonių nei didelio biudžeto filmai. Kiek ilgai truks, kol Holivudas išleis vien tik vartotojų sukurtą filmą? Kai internete atsiranda naujas "virusinis" video, jis gali sulaukti daugiau kaip 20 milijonų peržiūrų. Tai ne ką mažiau, nei prasto filmo atveju. Reklamos agentūros ir didžiosios kompanijos jau pradėjo naudotis tokio tipo turiniu… tačiau kiek toli esame nuo vien tik vartotojų sukurto pilnametražio meninio filmo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Režisierius Spike Lee nemano, jog to reikės ilgai laukti. Jis bendradarbiauja su kompanija "Nokia" kurdamas filmą, nufilmuotą naudojantis vien tik mobiliaisiais telefonais, kai medžiaga gaunama iš daugelio vartotojų. "Jūs matote pirmuosius filmų demokratizavimo požymius", teigia Lee. "Trokštantieji tapti režisieriais dabar nebūtinai turi stoti į režisierių mokyklas, tam kad sukurtų puikų filmą. Su paprastu mobiliuoju telefonu dabar beveik bet kas gali tapti filmų kūrėju. Dauiau apie šį projektą galite pasiskaityti "Nokia Productions" svetainėje.

Neatsiliekant nuo naujausių tendencijų muzikinis televizijos kanalas MTV organizuoja "Vartotojų kuriamų video konkursą" (angl. User Generated Video Contest), kurio rezultatai bus pristatomi renginio "MTV Movie Awards" metu. Vaikai dabar užauga vis labiau ir labiau įtraukti į internetu ir vartotojų kuriamo turinio prisotintą kultūrą. Jaunimas greitai įsisavina naujas technologijas, ir greitai tai gali sukurti naują pramogoms skirto turinio bangą. Kai kurie jaunuoliai dar prieš kelis metus būtų bet ką paaukoję tam, kad patekti į MTV. Viskas ko reikia dabar - nufilmuoti gerą ir menišką 3 minutes trunkantį video savo mobiliuoju telefonu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)