Intel ir Yahoo! pritaikys internetą televizijai  (1)

Pasaulinė IT inovacijų taikymo lyderė „Intel“ ir tinklo paieškos sistema „Yahoo!“ pristatė bendro darbo rezultatą – „Intel“ techninės įrangos architektūra grįstą sprendimą „Informacinių priedų kanalas“ (angl. Widget Channel).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis suteiks vartotojams galimybę stebint televizijos programas tuo pat metu ekrane sekti dinamiškai internetu atnaujinamą informaciją. Informaciją kanalui teiks „Yahoo! Widget Engine“ sistema – penktos kartos informacijos pateikimo platforma, televizijos žiūrovams leisianti ekrane matyti papildomą internetu atsiunčiamą informaciją, valdomą nuotolinio valdymo pulteliu.

Siekiant užtikrinti platų kompiuterinių programų ir televizijos bei elektroninės technikos suderinamumą, informacinių priedų kanalas bus pritaikytas „Javascript“, XML, HTML ir „Adobe Flash“ kodais grįstoms programoms. Taip pat „Yahoo! Widget Engine” sistema leis informacinių priedų kanalus pritaikyti asmeniniams vartotojo poreikiams.

Televizijos informaciniai priedai įtrauks vartotojus į video stebėjimą, akcijų kursų, palaikomų sportinių komandų, nuolatinį naujausių žinių bei informacijos sekimą, bendravimą su draugais. Žiūrovai galės panaudoti informacinius priedus televizijos transliacijos pateikiamos informacijos praplėtimui. Televizijos informaciniai priedai gali būti individualizuoti – jie paremti populiariomis žiniatinklio paslaugomis „Yahoo! Finance“, „Yahoo! Sports“, „Blockbuster“ ir „eBay“, kuriomis žiūrovai naudojasi kasdieniame gyvenime.

„Televizija iš esmės pakeis tai, ką mes kalbame apie žiniatinklį, kaip jį įsivaizduojame ir patiriame,“ - teigė Erikas Kimas (Eric Kim), „Intel“ vyresnysis viceprezidentas ir Skaitmeninių namų grupės vadovas. „Tai jau nebėra pasyvi patirtis, nebent pats žiūrovas to norėtų - „Intel“ ir „Yahoo!“ siūlo sprendimą, kur televizija ir žiniatinklis yra kiek įmanoma interaktyvūs ir vientisi. Mūsų kruopštaus darbo rezultatas – įdomi taikomoji struktūra. Tai tik nedidelė dalis priemonių, skirtų interneto paslaugų integravimui į namo elektronikos sprendimus, tačiau jos puikiai atskleidžia ateities, kurios vartotojai gali nekantriai laukti, potencialą“.

„Yahoo!“ yra pradinis naršymo po žiniatinklį asmeniniuose kompiuteriuose ir mobiliuose įrenginiuose taškas milijonams vartotojų visame pasaulyje. „Yahoo!“ siekia skverbtis (ir bent čia aplenkti pagrindinę konkurentę "Google") į atsirandančią prie žiniatinklio prijungtos televizijos sritį, vadinamąją „Cinematic Internet“.

„Bendradarbiaudami su tokiais lyderiais kaip „Intel“ mes planuojame interneto vertybes - laisvą žiniatinklio vartotojo pasirinkimą, bendruomenes ir personalizaciją – pritaikyti našiam ir platesniam naudojimui. Taip tradicinę televiziją tikimės paversti kažkuo svarbesniu, geresniu ir labiau stebinančiu nei kada nors anksčiau“, - teigė antrinės „Yahoo!” bendrovės „Connected Life“ vykdomasis viceprezidentas Marco Boerries.

Anot M.Boerries, naudojant populiarųjį „Yahoo!“ informacinių priedų variklį, suderinamą su informacinių priedų kanalu, ketinama suteikti visiems plėtotojams ir leidėjams progą milijonams vartotojų pasiūlyti naują patirtį.

„Yahoo!“ planuoja palaikyti „Cinematic Internet“ sistemą, kuri teiks naudą vartotojams, įrenginių gamintojams ir plėtotojams, reklamos srities atstovams bei leidėjams.

Informacinių priedų kanalai pritaikomi bendram vystymui

Informacinių priedų kanalo struktūra panaudos jau žinomas žiniatinklio technologijas, kad televizijai pritaikytų programų plėtojimas būtų nesudėtingas. „Intel“ ir „Yahoo!“ kompanijos, siekdamos padėti plėtotojams kurti naujus televizijos informacinius priedus, planuoja sukurti „Informacinių priedų vystymo komplektą“. Jis bus pasiekiamas plėtotojams, namų elektronikos gamintojams, paslaugų teikėjams, turinio paslaugų teikėjams bei reklamos srities atstovams.

Informacinių priedų kanalas taip pat apims informacinių priedų galeriją, kurioje plėtotojai galės publikuoti savo televizijos informacinius priedus. Tuo tarpu vartotojai galės šioje galerijoje apžiūrėti ir išsirinkti sau patinkančius informacinius priedus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: vtv.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)