Imagine_PS: „automobilis“, varomas raumenų jėga  (12)

Svajojate apie tikrai ekologišką „automobilį“? Tuomet jums turėtų patikti kompanijos HumanCar idėja – Čikagoje vykusioje parodoje "WIRED NextFest 2008" kompanija pristatė unikalią transporto priemonę, pavadintą Imagine_PS ir varoma raumenų jėga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pats „automobilis“ padarytas iš perdirbto plastiko – ne kas kita, kaip pati tikriausia užuomina apie ekologinius gamintojų tikslus. Na, o tas faktas, jog judėjimui jis praktiškai nenaudoja kuro – yra tikra "ekologijos viršūnė". Tiesa, norėdami važiuoti, „kurą“ turėsite naudoti patys – „automobilis“ varomas panašiu principu kaip ir drezina – paprasčiausias geležinkelio vežimėlis. Tais momentais, kuomet pavargsit ne tik jūs, bet ir visi keleiviai, bus galima trumpam įjungti elektros variklį. Tačiau tai daugiau pagalbinis energijos šaltinis, tad didelio efekto iš jo laukti neverta.

Gamintojų kompanija tvirtina, jog pasistengus įmanoma pasiekti ir 100 km/h greitį. Tiesa, reiktų riedėti kad ir nedidele pakalne. Iš viso numatytos 4 sėdimos vietos. Nors tai kol kas tėra koncepcinis modelis, tačiau HumanCar nestokoja optimizmo – jau 2009 metų pavasarį planuojama pradėti komercinę tokių „automobilių“ gamybą. Reikia pasakyti, jog už šį „sportinį“ malonumą teks pakloti santykinai nemažą pinigų sumą – $15,5 tūkstančius. Bet gal ekologijos ir geros sportinės formos labui nėra labai didelis skaičius?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)