Elektros generatorius batuose  (13)

Atsibodo nuolat išsikraunantis telefonas ar MP3 grotuvas? Japonų bendrovė teigia išradusi sprendimą, leidžiantį įkrauti mobiliuosius prietaisus žingsniuojant, rašo „Engadget".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telekomunikacijų bendrovė NTT sukūrė batus, kurie gamina elektros energiją tuo metu, kai žmogus eina. Elektros srovę gamina nedidelis generatorius, įmontuotas į vandeniu užpildytas pado ertmes. Kiekvienas žingsnis sukuria spaudimą, verčiantį vandenį judėti ir sukti mažytę generatoriaus turbiną.

Tokie batai gali gaminti 1,2 vato galingumo signalą, kurios pakanka MP3 grotuvui. O prie batų prijungtas grotuvas galėtų veikti amžinai, jeigu jo savininkas nuolatos judėtų ir jo batai "nesuplyštu".

Bendrovės atstovai teigė, kad šiuo metu stengiamasi generuojamo signalo galingumą pakelti iki 3 vatų. To pakaktų nuolatiniam mobiliojo telefono maitinimui.

Nors batai elektros energijos kaupti negali, bendrovė siekia juos pritaikyti mobiliojo telefono įkrovimui ar nuolatiniam veikimui jį prijungus prie batų. NTT tikisi, kad tokie generatoriai į įprastus batus gali būti montuojami jau 2010 metais. Tiesa, abejojama, ar bus patogu vaikščioti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)