Geriausias poilsio kambarys pasaulyje  (7)

D. Britanijoje mokslininkai paskelbė įrengę idealiai atpalaiduojantį kambarį – tikrą svajonę nuo streso ir įtampos pervargusiems žmonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Poilsio kambarys (The most relaxing room) įrengtas analizuojant žmogaus psichologines savybes ir jo reakciją į įvairias spalvas ir garsus. Projekto vadovas – gana garsus savo šalyje psichologas Richard Wiseman, nusprendė įkurti tokį kambarį, kuris padėtų atsipalaiduoti netgi tais atvejais, kai nebepadeda net raminančios tabletės. O jo siūlomas „receptas“ yra toks – minkštos grindys, po galva padėta pagalvė, kvepianti levandomis, iš apačios einantis švelnus žalias apšvietimas ir absoliučiai „švarus“ mėlynas dirbtinis dangus virš galvos.

Be to, pagal psichologo pageidavimus, jo kolega tame pačiame universitete (University of Hertfordshire), profesorius Tim Blinko, sukūrė specialią muziką, turinčią skambėti viso 15 minučių seanso metu. Tai lėto ir nesikeičiančio ritmo muzika, skambanti žemų dažnių srityje ir pagražinta soprano soline partija bei Tibeto nacionaliniais akordais.

„Visos šios spalvos ir garsai žmogų veikia raminančiai – tai jau buvo ne kartą įrodyta, tik šiuo atveju visa tai apjungta į vieną visumą“, - aiškina psichologas.

Šį projektą Wiseman rengė konkrečiai to paties universiteto žmogaus ir medicinos tyrimų instituto organizuojamai parodai Health Showcase, vykstančiai nuo spalio 21 iki 24 dienos. Tuo laiku geriausias poilsio kambarys (bent jau jo kūrėjų nuomone) bus prieinamas visiems norintiems. Tiesa, psichologas seansui priims ne daugiau kaip 10 žmonių grupes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)