„Microsoft Office“ bus perkeltas į naršyklę  (1)

„Microsoft“ ruošia „lengvesnę“ „Microsoft Office“ paketo versiją, kuri bus skirta naudoti internete, praneša „Vnunet.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai buvo pranešta Los Andžele (JAV) vykstančiame bendrovės plėtotojų forume „Professional Developer Conference“. Naujausioje „Microsoft“ biuro programų paketo versijoje „Office 14“ bus ir „lengvesnės“ „Word“, „Excel“, „PowerPoint“ bei „OneNote“ programų versijos, kuriomis bus galima naudotis per interneto naršyklę.

Pasak „Microsoft“ „Office Client“ padalinio vadovo Takeshi Numoto, bendrovės klientai nori keistis informacija ir bendradarbiauti su kitais kuo paprasčiau – ir kompiuterių tinkle, ir internete, ir naudojant mobiliuosius įrenginius.

Konferencijos metu jis pademonstravo, kaip internete veikiančios programos suteikia galimybę dviem žmonėms tuo pat metu atsidaryti ir redaguoti tą patį dokumentą, esantį „Office Live Workspace“ talpykloje. Pasak T. Numoto, visi pasikeitimai jame sinchronizuojami abiejų pusių kopijose „beveik iškart“.

Pranešama, kad darbui internete skirtų „Microsoft Office“ programų versijų vartotojo sąsaja bus labai panaši į „sunkiasvorių“ paketo programų.

„Web Excel“ turės tas pačias redagavimo galimybes, duomenų laukelius ir piktogramas, kaip ir „Excel“ programa“, - sakė T. Numoto.

„Office Web“ programomis bus galima naudotis per „Office Live“ svetainę. Įmonės galės pasirinkti atitinkamus duomenų saugojimo paslaugų planus. „Microsoft“ skelbia, kad „Office Web“ bus suderinamas ne tik su „Internet Explorer“, bet ir „FireFox“ bei „Safari“ naršyklėmis.

Bandomosios „Office Web“ programų versijos uždaram testavimui bus pateiktos dar šiais metais, praneša „Vnunet.com“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)