Žaidimai aplenks filmus ir muziką  (0)

Vaizdo žaidimų pardavimai šiemet pirmą kartą viršys muzikos ir filmų pardavimus, prognozuoja britai. Pardavimų analitikai teigia, kad didžiulis Didžiosios Britanijos vartotojų nuomonės pasikeitimas vaizdo žaidimus pavertė populiariausia pramogų forma šalyje, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad išlaidos žaidimams paaugs 42 proc. iki 4,64 mlrd. svarų, kai muzikos ir filmų bus parduota „tik“ už 4,46 mlrd. svarų.

Per pastaruosius penkerius metus vaizdo žaidimų rinka paaugo daugiau nei dvigubai, o muzikos pardavimai tuo metu „įšalo“.

Tačiau taip pat pastebima, kad skelbiami duomenys gali būti nevisiškai tikslūs.

„Nėra jokių abejonių, kad žaidimų sektoriuje šie metai fantastiški“, – aiškina Pramogų platintojų asociacijos (ERA) atstovas Steve`as Redmondas. – „Tačiau nurodomi skaičiai yra perdėti, nes į juos įtraukiama ir techninė įranga“.

Naujausi ERA duomenys rodo, kad pernai žaidimų pardavimai siekė 1,7 mlrd. svarų palyginti su 1,4 mlrd. muzikos pardavimais ir 2,2 mlrd. svarų filmų pardavimais.

„Mūsų spėjimas, kad žaidimai iki šių metų pabaigos aplenks filmus, bet ne muziką ir filmus kartu paėmus“, – aiškino S. Redmondas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: