Ekologiški kompiuteriai turės savo ženklą  (2)

Nuo šiol kompiuterinės įrangos draugiškumą aplinkai patvirtins specialus logotipas – „Green IT“ . Jis įvestas tam, kad iš tiesų ekologiškus kompiuterinius įrenginius būtų galima atskirti nuo tų, kurių ekologiškumas baigiasi ties rinkodara.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Green IT“ ženklo iniciatorė kompanija „Fujitsu Siemes Computers“ teigia, kad toks produktų žymėjimas padės vartotojams geriau orientuotis „ekologiškos produkcijos džiunglėse“ ir išskirs tuos produktus, kurie iš tiesų neteršia aplinkos bei padeda taupyti energijos resursus.

Šiuo logotipu bus pažymėta tik ta kompiuterinė produkcija, kuri per visą savo tarnavimo ciklą atitiks energijos taupymo ir aplinkos saugojimo normatyvus. Taip pat tikimasi, kad „Green IT“ taps tarptautiniu standartu, žymėsiančiu visų „žaliųjų“ IT gaminių pridėtinę vertę.

„Fujitsu Siemens Computers“ pradeda naudoti „Green IT“ logotipą nuo šių metų lapkričio.

Aplinkai draugiški IT produktai bus pažymėti tam tikru žvaigždučių skaičiumi – nuo vienos iki trijų. Pirmiausia ekologiškumo aspektu bus reitinguoti „LIFEBOOK“ ir „ESPRIMO Mobile“ nešiojamieji kompiuteriai, „ESPRIMO“ staliniai kompiuteriai, privatiems vartotojams skirti „AMILO“ stacionarūs ir nešiojamieji kompiuteriai, „CELSIUS“ ir „FUTRO“ tarnybinės stotys. Taip pat planuojama „Green IT“ ženklu reitinguoti ir serverius bei duomenų saugyklas.

„Green IT“ ženklui gauti „Fujitsu Siemens Computers“ iškėlė detalius reikalavimus, apimančius daugybę IT įrangos ekologiškumo aspektų . Aukščiausias įvertinimas – 3 „Green IT“ žvaigždutės – reiškia, kad taip įvertinta kompiuterinė įranga gerokai pranoksta dabartinius oficialius reikalavimus ekologiškai įrangai, teigiama bendrovės pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)