Pradėti gaminti SIM kortelėse integruoti A-GPS imtuvai  (3)

Jei jūs dar neįsigijote delninuko ar telefono su integruota su A-GPS (angl. Assisted GPS) globalaus pozicionavimo sistema, tačiau neturite jokio noro leisti pinigus brangioms naujovėms, tokioms kokias gamina "Garmin" arba "TomTom", ką jūs darytumėte sudėtingos kelionės atveju? Dabar alternatyvos yra netgi dvi. Viena - tradiciniai popieriniai žemėlapiai. Kita - SIM kortelės su integruotais A-GPS imtuvais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią naujovę sugalvojo stambaus išmaniųjų kortelių (angl. smart card) gamintojao  "Sagem Orga" inžinieriai. Pradinė sumanymo paskirtis buvo GPS ryšio užtikrinimas nelaimės atveju, tačiau dabar įtaisas gali užtikrinti lygiai tas pačias galimybes kaip ir kitos modernios navigacinių prietaisų alternatyvos. Kol kas "Sagem Orga" nepateikia informacija apie SIM kortelėje integruoto A-GPS imtuvo tikslumą.

Tai gali tapti išties nebloga alternatyva tiems, kas savo telefone nori turėti globaliosios navigacijos funkciją, tačiau dar nėra įsigiję naujesnio ir tokią funkciją palaikančio modelio. Mobiliojo ryšio operatoriai naujovę turėtų pradėti siūlyti kuo greičiau, nes dabartiniu metu GPS įrenginių paklausa sparčiai auga.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)