Perspėjama saugotis suaktyvėjusių kompiuterių virusų  (1)

Šiomis dienomis interneto vartotojai raginami būti ypač budrūs – gali smarkiai padaugėti kompiuterinių atakų. Britų dienraštis „The Guardian“ praneša, kad atakų gali pagausėti būtent pirmadienį – likus trim dienoms iki JAV Padėkos dienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo ekspertų nuomone, toks virusų suaktyvėjimas susijęs ir su internetine prekyba, kuri ypač pagyvėja prieš Kalėdas.

Lietuvos Ryšių reguliavimo tarnybos Tinklų ir informacijos saugumo skyriaus vedėjas Rytis Rainys ragina pasirūpinti kompiuterio saugumu: įdiegti ir nuolat atnaujinti virusus valančias programas, neatidarinėti nepatikimų laiškų, atsargiai rinktis elektroninės prekybos parduotuves.

„Dažniausiai virusai plinta per interneto svetaines: į svetainę įkeliamas virusas ir jei vartotojas į ją užeina kompiuteriu, kuriame yra saugumo spragų, labai tikėtina, kad kompiuteris bus apkrėstas ir virusas toliau darys savo juodą darbą“, – aiškina R. Rainys.

„Jeigu vartotojas naudosis elektronine prekyba, reikia labai atsargiai pasirinkti parduotuves, iš kurių jis pirks prekes“, – priduria jis.

R. Rainys taip pat siūlo vengti naudotis bevielio interneto paslauga viešose erdvėse, jei kompiuteris neturi specialios apsaugos programų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Eglė Merkytė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: